Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindeki heyet ile birlikte sabah saatlerinde Niğde'ye geldi.  ''2023'e Doğru Şehir Buluşmaları'' Niğde programına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , Çevre Şehir ve Kültür Bakanı Çiğdem Karaaslan, MKYK üyeleri Arzu Silin Günaydın, Davut Coşkun Şiviloğlu,Emre Çalışkan,Halise Çiftçi,Nazan Aytop Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve Niğde Protokolü katıldı.

İlk önce Niğde Valiliğini ziyaret eden Fahrettin Koca Vali Mustafa Koç ile makamında bir süre görüştü. Vali Mustafa Koç, Niğde hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Niğde Valiliğinde bir basın açıklaması yaptı. 

Sağlık alanında bir çok proje konusunda müjde veren Bakan Fahrettin Koca açıklamasında ;  Bugün Niğde ilimizin sağlık imkanlarını incelemek, tamamlamamız gereken noktaları ve yapabileceğimiz katkıları yerinde görmek, Niğdeli hemşerilerimizle hasret gidermek üzere buradayız.

Bildiğiniz gibi, Türkiye’yi karış karış gezerek sağlık altyapımızı, çalışanlarımızın koşullarını ve sağlık hizmetimizi güçlendirmeye gayret ediyoruz. Bu gayretimiz, pandemi döneminde bile kesintiye uğramadı. Tüm enerjimizi halkımızı daha sağlıklı bir geleceğe taşıma hedeflerimize yöneltiyoruz.

2002 YILINDAN BU YANA 30 SAĞLIK YATIRIMINI TAMAMLADIK

Az önce Sayın Valimiz Mustafa Koç ile genel bir değerlendirme yaptık. Niğde’nin sağlıkta geldiği noktayı ve özellikle sağlık yatırımlarımızı değerlendirdik.  2002 yılından bugüne toplam 30 sağlık tesisi yatırımını tamamladık. 400 yataklı Niğde Eğitim Araştırma Hastanemizin inşaatına hızla devam ediyoruz. 2023 yılında güçlü teknolojik alt yapısıyla modern bir hastanemizi Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.

Ulukışla Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi inşaatımızı bu ay sonunda tamamlıyoruz.

BOR FİZİK TEDAVİ VE DİŞ HASTANESİ İHALESİ OCAK 2023 TARİHİNDE 

Yatırım programımızda bulunan, 250 yataklı Bor Fizik Tedavi hastanemizin projelerini mamlayarak 27 Ocak 2023 günü ihalesini yapacağız.

Ayrıca Niğde Ağız ve Diş Hastanemizin proje çalışmalarında sona geldik. Bunun ihalesini de aynı tarihte, 27 Ocakta yapacağız.

Çamardı İlçe Hastanemizin arsasını belirledik. Proje ihalesini yaptık. Önümüzdeki şubat ayında inşaat ihalesini yapacağız. 

Aile sağlığı merkezi, Toplum sağlığı merkezi gibi, birçok birinci basamak sağlık yatırımlarının da, inşaasına, projelendirilmesine, planlamasına, devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızla birlikte, Niğde’mizin sağlık altyapısını daha da güçlendirmiş ve vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermiş olacağız" dedi. 

Türkiye, son 20 yılda, başta sağlık olmak üzere pek çok alanda çığır açan gelişmeler kaydetti.  “Türkiye Yüzyılı” hedefi çerçevesinde sağlık turizminde “Health Türkiye” çatı markasıyla ülkemizi küresel bir sağlık üssü haline getirme hedefimiz var. Sağlık alanındaki gelişme ivmemiz, sadece halkımızın en nitelikli sağlık hizmetlerine erişimini sağlamakla kalmadı, bizi sağlıkta küresel bir aktör konumuna da taşıdı.  Bugün Türkiye, insanına en geniş kapsayıcılıkta ve en kolay şekilde erişebildiği, en nitelikli sağlık hizmetini sunabilen ender ülkelerden birisi haline geldi.

YENİ ATAMALAR YAPIYORUZ

Pandeminin etkisinde geçen son üç yılda birçok gelişmiş ülkenin sağlık sistemleri felç olurken, dimdik ayakta duran sağlık sistemimiz, başarının sağlam temeller üzerinde yükseldiğini gösterdi. Başlattığımız Beyaz reform sayesinde sistemimiz daha güçlü olacaktır. Sonuçlarının kısa zamanda vatandaşlarımıza yansıyacağına inanıyorum. Biliyorsunuz, 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31.317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM ye gönderiyoruz.

Niğde’de 6 Bin 887 Hasta Evde Sağlık Hizmetleri veriliyor Niğde’de 6 Bin 887 Hasta Evde Sağlık Hizmetleri veriliyor

11.317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42.500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanıma çıkılacak.  Ayrıca kurum içi ve açıktan 4924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız. Bakan Koca açıklamasında devamında; Kıymetli Niğdeliler, gün içinde hastanelerimizi ziyaret edeceğiz. Sağlık çalışanlarımızla, tıp fakültesi öğrencilerimizle bir araya geleceğiz ve sağlık sistemimizin bugünü ile geleceğini konuşacağız.

NİĞDE KALBİ BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN ATAN BİR ŞEHİR

Niğde, doğal ve kültürel zenginliğiyle, pek çok değeri bağrında barındıran, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan bir şehir. Anadolu irfanını, Anadolu kültürünü, Anadolu insanının cesaretini, insan sevgisini, vatan sevdasını yakından soluyabileceğimiz, kalbi büyük Türkiye için atan bir şehrimiz.  Çocukluğu bu topraklarda yoğrulmuş, sonra ülkesine asker olmuş, ülkemizin tarihine ve talihine yön veren bir kararlılıkla gözünü kırpmadan vatanı için şehit olmuş Ömer Halisdemir’in şehri Niğde… Bu vesileyle şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi. 

2023'E DOĞRU ŞEHİR BULUŞMALARININ NİĞDE AYAĞI YAPILDI

Valilik ziyareti ve basın toplantısı ardından 2023'e Doğru Şehir Buluşması kapsamında toplantı düzenlendi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, çevre illerin Milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanlarıyla birlikte çok sayıda partili katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu çok önemsediğini dile getiren Koca, şunları kaydetti:  "Türkiye Yüzyılı, yine Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kimlik siyaseti yerine birlik siyaseti, inkar siyaseti yerine kucaklaşma siyaseti, kutuplaşma siyaseti yerine bütünleştirici siyaset, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyaseti, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetinin adı. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda insan ve insani değerlerin ve hakkı teslim etmenin, fanatizmin önüne geçtiği dönemin adı. Dolayısıyla Türkiye'nin dünyaya sağlık başta olmak üzere eğitim ve benzeri bütün alanlarda mesajının olduğu bir yüzyıl. Küresel dünyanın sorunlarına çözüm anlamında katkı sağlamanın adı Türkiye Yüzyılı'dır. O nedenle bizim dışa karşı 85 milyonun bir olduğu, bu topraklara aidiyet duygusu içinde katma değer oluşturan herkesin bir arada olduğu bir Türkiye Yüzyılı'ndan bahsediyoruz. Bu durumda 85 milyonun bizden beklentileri olur."

Bakan Koca, hizmet ve iyilik yapmak üzere bir araya gelen bir yapı olduklarını, vatandaşların bu anlamda kendilerinden beklentisinin olduğunu ifade etti.

Türkiye Yüzyılı'nın kendilerine yüklediği bir sorumluluk olduğunun altını çizen Koca, "Bu coğrafyanın da bu toprakların da 85 milyona yüklediği bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun gereğini yapmak üzere bir arada bulunuyoruz. Adaletli davranan, iyilik yapan, yardımlaşmayı ve hizmeti esas alan ama her şeyden önce kendimizin insan olduğunu, haddimizi bildiğimiz, hizmet odaklı bir yaklaşım içinde olmamız gerektiğini biliyoruz." diye konuştu.

Bakan Koca, Niğde'ye sağlık alanında yatırımların yapıldığını, bu yatırımların tamamlanmasıyla kentin sağlık boyutunda eksiğinin kalmayacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise bugün dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunların çözümünde Türkiye'nin ne kadar önemli bir ülke olduğunun anlaşıldığını aktardı.

Türkiye'nin yeni yüzyılını birlikte şekillendirmek için bir arada olduklarını dile getiren Karaaslan, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızı bugün dünya lideri olarak adlandırmamıza vesile olan, onu diğer liderlerden ayıran ve bugün küresel meselelerin çözümünde gelmiş olduğumuz noktayı bizlere sağlayan çok önemli gelişmeler yaşadık. Bugün Kovid-19 salgını gibi bir küresel salgın yaşamayı hiç hayal etmeyen dünya için 'Şehir Hastanelerini kuralım' iddiası, bu hedefe sahip olmak, işte büyük bir liderliktir ve büyük bir öngörüdür, büyük bir vizyondur. Bugün yine Rusya-Ukrayna arasında bir savaşın öngörülemediği bir süreçte enerjiyle ilgili tam bağımsız Türkiye, enerjide bağımsız Türkiye iddiasıyla yola çıkmak, bu konuda sismik araştırma gemilerini ve bütün o teçhizatı hazırlamak, hazır tutmak Karadeniz'de gaz aramak ve 540 milyar metreküp doğal gaz keşfi yapmak, işte gerçek bir liderliktir, bir öngörüdür ve bir tecrübenin eseridir."

Editör: TE Bilişim