Niğde Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında düzenlediği kan bağışı kampanyasına 3 günde 361 kişi bağışta bulundu. Toplanan çok sayıda bağış sonrası İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür’e desteklerinden dolayı plaket verildi.
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Halil Tokcan, Yrd. Doç. Dr. Kubilay Yazıcı ve Yrd. Doç. Dr. Nihal Uğurlu danışmanlığında düzenlenen kampanya 25-26-27 Ekim 2011 tarihlerinde Eğitim Fakültesi kantininde gerçekleştirildi.
Kampanya da Dr. Ali Cemal Hüsnigil, Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Çoşkun Akgöz ve Kürşat Bulut ile birlikte bir görevli ve üç hemşirenin görev yaptığı Kızılay ekibi öncelikle öğrencilere ve diğer bağışçılara form doldurtup, kan verip veremeyeceğine ilişkin testler gerçekleştirdi. Yapılan tetkiklerin ardından kan alma işlemi gerçekleştirilirken bazı kan bağışı gönüllüleri çeşitli nedenlerle (hastalık, heyecan vb) kan bağışında bulunmak istemelerine rağmen kampanyaya katılamadı. Kan alma işlemi sonucunda kan bağışçılarına istirahat sırasında Kızılay’ın ikramları sunuldu.
Kampanyaya Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanısıra Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri de destek verdi.
Kampanya kapsamında ayrıca Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Çoşkun Akgöz tarafından öğrencilere “Kan Bağışı” konusunda bir konferans verilerek kan bağışının önemi anlatıldı.
Kan bağışı kampanyasının gerçekleşmesini öğrencilerle birlikte organize eden ve kampanyaya kan bağışı yaparak da katılan Yrd. Doç. Dr. Halil Tokcan yaptığı açıklamada “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ün de desteğiyle ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında birçok faaliyette bulunuyoruz. Böylelikle kent-üniversite işbirliğini artırmayı amaçlayan etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Bu ders kapsamında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasını düzenlemek ve kampanyaya katılmaktan çok mutluyum. Kan bağışlamak hem sağlık hem de insani bakımdan çok önemli. Öğrencilerin ve öğretim üyesi arkadaşlarında kan bağışlamanın önemini fark edip kampanyaya katılım göstermesi bizleri çok mutlu etti” dedi.
Kampanya sonunda Kızılay’ın İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü’nden Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Çoşkun Akgöz, Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti. Akgöz, Niğde Üniversitesi’nin İç Anadolu Bölgesinde sağladığı katkılardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’e plaket takdim etti. Kampanya yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Halil Tokcan’a da İç Anadolu Bölge Kan Merkezi adına Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür plaket verdi.
Akgöz yaptığı açıklamada Niğde Üniversitesi’nin kan bağışı konusunda en başta yer alan üniversitelerden birisi olduğunu belirterek katkının sürmesini temenni etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ise bu tür kampanyalara öncülük etmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek katkı sağlayan herkese teşekkür etti.














Editör: TE Bilişim