Ramazan ayında oruçla birlikte doğal olarak açlığa bağlı ağız kokumuzun geliştiğini söyleyen Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, “ Sosyal hayatımızı da devam ettirdiğimiz için ağız kokusunu etrafı rahatsız etmeyecek şekilde baskılamamız gerekir” dedi. Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük,  Ramazan ayının ruhumuza getirdiği güzelliklerle beraber sosyal hayatımızda yaşanabilecek minik aksaklıkların önüne geçmek için bazı önerilerde bulundu.

 
1) İftardan ve sahurdan sonra muhakkak dişlerimizi fırçalamalıyız.

2) Dişler kadar dil de koku kaynağıdır. Dişlerimizi fırçaladığımız zaman  mutlaka dilimizin yüzeyini de fırçalamalıyız.

3) Özellikle Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için soğuk gıdaları tüketmek istiyoruz. Ama  soğuk su ağız kokusunu artırır. Soğuk gıdalardan uzak durarak , ılık gıdalar tüketmeye çalışmalıyız.

4)Sahurlarda özellikle kahvaltılık tüketildiği için sucuk, pastırma vb. baharatlı ve sarımsaklı  gıdalardan uzak durmalıyız.

5) Ramazan ayı boyunca yemek alışkanlığımıza bağlı olarak öğlen ve akşam saatlerinde mide öz suyu salgılanır. Bu da ağız kokusu yapar.  Bu nedenle öğlen ve akşkam saatlerinde  iletişimde olduğumuz kişilerle biraz daha uzak mesafeden konuşmak daha iyi olur.

6) Aromalı organik içecekler; yeşil çay, ada çayı vb. bolca tüketmeye çalışalım.


Editör: TE Bilişim