Niğde de 31.12.2015 tarihin de ateşli silah yaralanması sonucu 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Niğde Devlet Hastanesi Acil servisine getirilen U. D. (23) yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen 8 günlük yaşam mücadelesini kaybeden genç'in 07.01.2016 tarihi 14:20 de beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ile yapılan görüşme sonucun da aile organ bağışında bulunuldu. Niğde devlet hastanesi Organ ve doku Nakil koordinatörlüğünce Adana bölge koordinasyon merkezi ve Sağlık Bakanlığı ulusal organ ve doku nakil koordinasyon merkezi organların dağıtımını planladı.

Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Acıbadem Hastanesi ve Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen Transplantasyon ekiplerinin hızlı ve yoğun gayretleri ile Niğde Devlet Hastanesi Ameliyathanesinde U.D'nin Kalp, Karaciğer, Böbrekleri alındı.

"Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kalp, İstanbul Acıbadem Hastanesine Karaciğeri, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine Sol Böbreği, Gaziantep Sani Konukoğlu hastanesine de sağ böbreği nakil bekleyen hastalara gönderildi. Organları çıkarmak üzere ilgili hastanelerden gelen Transplantasyon (organ nakli) ekibi organları çıkarıp başka hastalara nakil etmek üzere kendi merkezlerine götürmüşlerdir.

Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih BALCI; yaptığı açıklama da Organ bağışı yapan U. D.’nin Ailesi organ nakli bekleyen hastalar için umut ışığı olmuştur. Bağışlarıyla organ nakli bekleyen 4 hastaya yeniden yaşama umudu verdikleri için Aileye çok teşekkür ederim. Merhume Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim