Niğde Üniversitesi Kongre Merkezinde NİGEP - Niğde İl Gelişme Planı kapsamında Sağlık Şura Toplantısı yapıldı.

 

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde İl Gelişme Planı Hazırlama Ekibi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selen Doğan, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Ünal, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, kamu kurum müdürleri, sağlıkla alakalı kamu kurumları, özel kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan UÇGUN; “Gelişmeler plansız olmaz, olsada eksik kalmaktadır. Niğde İl Gelişme Planı ile Niğde’nin içinde bulunduğu nokta tespit edilerek, ulaşılmak istenen durum için izlenmesi gereken yol belirlenmektedir. Hedefler ve bu hedeflere ulaşım yöntemleri tespit edilmekte, bütçe ve kaynak tahsisi öngörülmekte, uzun vadeli geleceğe dönük bakış açısı belirlenerek ile rehberlik edilmektedir. Gelişme planı geleceğin bir defalığına planlanması değil, Niğde’nin bir bütün olarak değişen dünya ile birlikte amaç ve hedeflerini yenilemesidir. Çalışmalarda emeği geçenlere ilimiz adına teşekkür ediyor,  kıymetli hocalarımıza da saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Sunumu gerçekleştirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık İhtisas Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Emre Ünal Niğde ilinin sağlık vizyonunun; sağlıklı yaşam anlayışının benimsendiği, kaliteli, bilimsel, katılımcı, bölgede öncü sağlık hizmeti verilen Niğde olduğunu söyledi. GZFT analizi sonuçları hakkında bilgi veren Ünal, Niğde’nin sağlık alanında güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditlerinin neler olduğunu açıkladı. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanması görüş ve önerilerin not alınması ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim