İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen, acil çağrı için tek numaranın kullanılmasını öngören ve Antalya, Isparta ile Aksaray'da pilot uygulanan "Acil Çağrı Merkezleri Projesi", yılsonuna kadar Niğde, Kırıkkale, Kırşehir, Karaman, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Denizli ve Burdur'da da hayata geçirilecek.

Acil Çağrı Merkezi'nde sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve gerekli görülen diğer birimler aynı mekan da görev yapıyor.

Numarası 112 olan çağrı merkezinde olayların takibi ve koordinasyonu tek merkezden sağlanıyor. Böylece acil çağrı yapılması gereken durumlarda tek bir numaranın aranması yeterli oluyor

Projenin pilot uygulaması Antalya'nın ardından Isparta ve Aksaray'da da hayata geçti. Projenin yılsonuna kadar Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Karaman, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Denizli ve Burdur'da da uygulanması hedefleniyor. Projenin 5 yıl içinde tüm yurtta uygulanması planlanıyor.

Türkiye'de acil durumlarda vatandaşların arayacağı çok sayıda numara bulunuyor. Bazı durumlarda polis, ambulans ve itfaiye arasında koordinasyon sorunu yaşanıyor. Bazı kazalarda olay yerine gelen sağlık ekipleri, araçta sıkışan yaralının çıkarılması için itfaiye ekiplerini bekliyor.

Yangın anında itfaiyeye haber veren vatandaşlar, bazen sağlık ekibini çağırmayı unutuyor, sağlık ekipleri olay yerine geç geliyor. Sistem sayesinde bu birimler arasında koordinasyon sorunun da ortadan kalkacağı belirtiliyor.



Editör: TE Bilişim