300 Yataklı Niğde Devlet Hastanesi 30 Eylül tarihinde hizmete başlıyor.



Eski binadan taşımanın başladığı söyleyen Niğde Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Bahri Elmas, yeni binaya taşınmanın aşama aşama başladığını söyledi.

Dr. Elmas, “Taşınma süresi içerisinde herhangi bir aksama olmaması durumunda 30 Eylül 2013 tarihinden itibaren hastanemizin Diyaliz ve MR hariç tüm birimleri yeni binada hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

TOKİ tarafından 46 Bin metrekare kapalı alan olarak yapılan 300 Yataklı Niğde Devlet Hastanesi inşaatı Eylül başı itibariyle sona ererek Hastane yönetimine tesliminin ardından taşınma işlemi hızla devam ediyor.

Taşınma süresi ile ilgili bilgi veren Yönetici Elmas, “Niğde Devlet Hastanesi yeni binası Eylül 2013 itibarı ile teslim alınmış olup taşınma öncesi hazırlıklar tamamlanmak üzeredir. Yeni alımı yapılan tefrişat ve cihazların tamamına yakını yerleştirilerek çalışır duruma getirilmiştir. Halen eski hastanede kullanılmakta olan malzeme ve cihazlardan da taşınma sonrasında kullanılması gerekenlerin planlaması yapılmıştır. Taşınma sonrasında kullanılamayacak durumda olanların ise hurdaya ayırma işlemlerine başlanmıştır. Niğde Devlet Hastanesi İlimizde hizmet veren kapsamlı tek hastanedir ve hasta yükünün tamamına yakınını çekmektedir. Halen çalışmakta olan bir sistemin başka bir binaya naklinin birçok sıkıntı ve problemi beraberinde getireceği beklenen bir durumdur. Ancak iyi bir planlama ile sıkıntıları asgari düzeye indirmek mümkündür. Genel Sekreterliğimiz bünyesinde hastanemizin yeni binaya taşınması ile ilgili gerekli tüm çalışmalar yapılarak taşınma planı hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur” dedi.

Bahri Elmas, tıbbi birimlerin taşınmasının hayati bir öneminin olduğunu belirterek, herhangi bir olası engel çıktığında 1 hafta erteleme olabileceğinin altını çizdi.

Elmas “Plan dahilinde hastanemizin idari birimleri 16 Eylül 2013 tarihinden itibaren tedrici olarak taşınmaya başlamıştır. 25 Eylül 2013 tarihine kadar idari birimlerin taşınmasının tamamlanması planlanmaktadır. 25 Eylül-3 Ekim 2013 tarihleri arasında tıbbi birimlerin taşınması öngörülmektedir. Ancak tıbbi birimlerin taşınması hayati öneme sahip olması nedeni ile beklenmedik teknik, tıbbi, idari vs. bir engel oluşması durumunda bir hafta erteleme olabilecektir. Mevcut plana göre tıbbi birimlerin taşınması aşağıdaki gibi olacaktır: 25 Eylül 2013 Çarşamba tanı üniteleri. 26 Eylül 2013 Perşembe yataklı servisler, 27 Eylül 2013 Cuma yataklı servisler, 28 Eylül 2013 Cumartesi poliklinikler, otomasyon, röntgen, ultrason, 29 Eylül 2013 Pazar poliklinikler, 30 Eylül 2013 Pazartesi Acil, laboratuar, röntgen, 01 Ekim 2013 Salı Yoğun bakımlar, 02 Ekim Çarşamba SSK ek bina dahiliye, cildiye ve endokrin bölümleri, 05-06 Ekim 2013 Cts, Pazar Diyaliz, 10.11-21 Ekim 2013 (Bayram tatili) MR birimi taşınması 11. Bayram tatili sonrasında Kadın Doğum birimi, Planlar yapılırken hizmetin aksamaması için tüm tedbirler alınmaya çalışılmıştır. Ancak halen çalışmakta olan dev bir tesisin taşınması sırasında hizmette beklenmeyen aksamaların olabileceği, hastalarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmaları en önemli isteğimizdir. Hastalarımızın gerektiğinde transferi için Kayseri, Adana, Ankara ve Konya İlleri ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Önemli bir aksama olmaması durumunda 30 Eylül 2013 tarihinden itibaren hastanemizin Diyaliz ve MR hariç tüm birimleri yeni binada hizmet vermeye başlayacaktır. Kadın doğum birimimiz bayram tatili sonrasında taşınacaktır” diye konuştu.

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, hastanede incelemeler yapıp. Başhekim Uz. Dr. Bahri Elmas'tan bilgi aldılar. 











Editör: TE Bilişim