Niğde'den dün gece meydana gelen nefes almayı zorlayan zehirli koku bu gece 23:00 itibarı ile tekrar başladı.  Kokunun gece geç saatlerde yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.  Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde OSB, Doğalgaz iletim firması başta olmak üzere kimse bu konuda net bir açıklama yapmıyor. Numune alındı inceleniyor cümleri ile geçiştiriliyor. 

Kokunun kaynağının şehrin merkezinden geçen Kızılca Deresine dökülen atık olduğu iddiaları ise vatadaşlar tarafından inandırıcı bulunmuyor. Vatandaşlar Akkaya Barajı kaynaklı olduğunda iddialı.   Bu işten birinci derece sorumlu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise geçmiş yıllarda olduğu gibi yine suskun. Niğde'nin çevre proplemleri had safhada ancak ilgili kurum bugüne kadar bu konuda hiç bir yaptırımı olmadı. 

Koku konusunda çeşitli kurumlardan kendilerini temiz gösteren açıklamalar gelirken... Niğde basını da   " Kuş Cenneti Olan Tek Üniversite",  " Öğrencilerin Yeni Gözdesi Niğde Üniversitesi" haberleri ile Akkaya'yı temizlemekle meşgul.  Niğde Belediyesi'nin Web Tv kurması ile ilgili görüntülü açıklama yapan Niğde yerel siyasileri ve milletvekilleri ise  İftar Ayının! bitimine 8 gün kala bu 8 günde hangi kurumun iftarlarına katılabilirimin teleşında. 

"Kayseri Onkoloji hastanesinde yüzlerce Borlu kanser tedavisi görüyor...  Binlerce kişiyi sokağa dökerim! diyen başkanlar da suskun... 

Niğdeli nefes alamıyor... 


Haber Yorum: Selim GÖKEL

 
Editör: TE Bilişim