Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, 300 Yataklı Devlet Hastanesinin hizmete sunulabilmesi amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini, çalışmalara başta Niğde Valisi Âlim Barut olmak üzere herkesin destek verdiğini belirtti.



Hastanenin proje olarak bittiğini, ancak Hastane içerisinde bazı eksikliklerin olduğunu ve gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Dr. Yardan; “ Bazı ufak tefek eksiklikler var. Bunların giderilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor” dedi.



“Bunlardan birisi de daha önce belirttiğim gibi Sterilizasyon Üniteleri” diyen Dr. Emirhan Yardan, Merkezi Sterilizasyon olarak kullanılacak alanın yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı; “Çünkü şu anki Devlet Hastanemizin mevcut durumunu kaldıracak bir altyapısı olmadığı için Merkezi Sterilizasyon Ünitelerinin tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.



Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, açıklamasında daha sonra şunları söyledi:


“Takdir edersiniz ki, yeni bir Hastaneye girdiğiniz zaman orada ameliyatlar devam edecektir bu merkezin tamamlanması gerekiyor. 2 Gün önce Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Daire Başkalığının uzmanları bu konuyla ilgili Niğde’ye geldiler. Onlarla burada çalışma yaptık.


Yeni Hastanemizin içerisindeki eksikliklerimizin Hastaneyi kabul etmeden önce giderilerek bize teslim edilmesi hususu ile Doğum Evi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak bilinen ve Devlet hastanesinin ek binalarının onarımı ve deprem açısından güçlendirilmesi konusu görüşüldü.


Biz bunlarla ilgili çalışmalarımızı önceden yaptık. Kendilerine bu çalışmaları sunduk ve onlar da memnuniyeti dile getirdiler. Bu ek binalarında onarımı tamamlandıktan sonra yeni Hastanemiz ile birlikte adeta bir kampus havasına bürünecek.


Yeni Hastanenin fiziksel olarak bitmesi elbette yeterli değil. Tıbbı hizmetleri sunabilme ve bu hizmetlerin kalitesini yükseltebilme manasında nitelik yönünde çalışmalarımız devam ediyor.”



Editör: TE Bilişim