Niğde'de AK Parti Niğde Milletvekili eczacı Selim Gültekin ve eşi eczacı Begüm Gültekin Sağlıklı Hayat Merkezine gelerek aşı oldu.

Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, başta sağlık çalışanlarının üstün gayreti, devletin milletin yanında olması, alınan tedbirler, kısıtlamalar ve sağlıkta gerçekleştirilen reformlarla sürecin başarılı bir şekilde atlatıldığını söyledi.

Bu sürecin en etkili ayaklarından biri olan aşılamaya dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı olmasıyla başlandığını anımsatan Gültekin, şunları kaydetti: "Niğde'de ilk defa halk arasında Çin aşısı olarak bilinen, ilimize de 5 bin 600 adet gelen geleneksel Sınavac aşısını yaptırdım. Tüm vatandaşlarımıza aşı olmaları konusunda müsterih olmalarını, devletimize, Sağlık Bakanımıza, çalışanlarımıza ve Aşı Bilim Kurulu üyelerine güvenmelerini istiyorum. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yalan yanlış algılara kapılmamalarını süreci takip etmelerini ve sıra geldiğinde E-nabız sisteminden de kontrol ederek aşı sürecine katkı sunmalarını özellikle istirham ediyorum."

Gültekin, kendisinin de bir sağlık çalışanı olduğuna işaret ederek, sağlıkta çalışan, güvenlikçi, hizmetli, eczane çalışanı, eczacı da dahil herkesin aşılanacağını anlattı.

Öte yanda, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Bilal Günaydın da Göğüs Hastalıkları Bölümünde oluşturulan odalarda aşısını yaptırdı. Günaydın, Aşılama sürecinin hayırlı olmasını dileyerek, salgın sürecinin hızlıca atlatılacağını düşündüğe dikkati çekti.

Öncelikle riskli grupların aşılanacağını anımsatan Günaydın, "En başta biz aşı olduk. Geleneksel bir yöntemle üretilen bir aşı olduğu için hiç bir endişem yok. Benim tek tavsiyen herkesin bir an önce randevu alıp, aşısını olması. Zaten bu aşının, tüm dünyada bilimsel çalışmaları yapıldı. Bakanlığımız da 15 gün boyunca faz 3 çalışmalarını yürüttü. O yüzden en ufak bir endişem yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşısını olabilir."

Editör: TE Bilişim