2019 yılında Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de alınan önlemler ve aşılama sonrası bitme noktasına gelmişti. Önlemlerin gevşetilmesi, yaz tatili ve bayramlarda yaşanan hareketlilikten kaynaklı olarak ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de Koronavirüs vaka sayıları 200’e yaklaştı.

Son zamanlarda hastanelere yapılan başvuruların artması, Koronavirüste ‘yeni dalganın’ habercisi olurken, son günlerde risk gruplarında yoğun bakımlara yatışın arttığı öğrenildi. Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de artışa geçen Koronavirüs nedeniyle 200’e yakın kişi evinde karantinaya alınırken 11 hasta ise Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Hastanede tedavi altına alınan 11 hastadan 3’ü yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken 8 kişi ise servislerde tedavi ediliyor.

COVID-19 dalgalanması tüm dünyayı harekete geçirirken, hükümetler üzerinden yeni kurallar konulması yerine, bireysel önlemlere vurgu yapılıyor.

Son aşısının üzerinden 6 ay geçen kişiler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden bugünden itibaren randevularını alarak Kovid-19'a karşı hatırlatma dozlarını yaptırabilecek. Hatırlatma dozu için TURKOVAC, Sinovac veya BioNTech aşılarından biri tercih edilebilecek.

Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde Kovid-19 aşısının etkisinin azaldığına işaret ederek, şu uyarılarda bulunmuştu: "Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilere, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun. Bir tek, can kaybıdır ki o, telafi edilemez."

Editör: TE Bilişim