Niğde genelinde Kurban bayramından sonra hızla artış gösteren Koronavirüs vakaları sonrası il genelinde mevcut vaka sayısının 2 bin 350’e yaklaştığını, virüsten ölenlerin sayısı ise 67’ye yükselirken 14 hasta Entübe servisinde tedavi görüyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de Kurban bayramından sonra vaka sayıları hızla artmaya başladı. Kurban bayramından önce 150’lerde olan vaka sayısı bayram sonrası hızla artarken şuanda il genelinde vaka sayısı 2 bin 350’ li olurken, ölü sayısı ise 67’e yükseldi. Virüs nedeniyle 38 kişi yoğun bakımda 14 hastada entübe olarak tedavi görürken ölü sayısı 67 oldu. İl genelinde günlük vaka sayısı 216’nin altına düşmezken yetkililer maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

Niğde genelinde bir çok hastane ve sağlık görevlisinin de covid19 testinin pozitif çıktığı ve hastane olan görevlerinden karantina sürelerinde ayrılmak durumunda kaldıkları, sağlık çalışanları arasında salgının yaygınlaştığı bilgisi edinildi. 

İl Hıfzıssıhha Kurulu ise en son alınan karar doğrultusunda Başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmemesi, toplum sağlığının riske atılması ve hastalığın yayılım hızını artırması nedeniyle yönelik çeşitli tedbirler aldı.

Editör: TE Bilişim