Niğde İl Sağlık Müdürlüğü'nün "İntiharın Önlenmesi Projesi" kapsamında başlattığı eğitim çalışmaları yarın sona erecek. 


Proje yöneticisi Sedat Topal, yaptığı 
açıklamada , kişilerin çeşitli nedenlerden dolayı, travma, stres bozukluğu, yaşadıkları afet sonrası psikolojik bozukluk, intihar, intihara teşebbüs gibi girişimlerde bulunabildiğini anımsattı. 


İntiharı önleme ve krize müdahale konularında sağlık çalışanları, 112 çalışanları, UMKE görevlileri, emniyet ve jandarma personeli için kurumlar arası koordinenin sağlanması amacıyla bu eğitim seminerlerini vermeye başladıklarını belirten Topal, "Amacımız, bir takım olaylara maruz kalmış kişilere veya çocuklara, olay sonrası nasıl yaklaşılmalı, kurumlar arasında koordine nasıl sağlanmalı, ikinci travma olayları nasıl önlenmeli gibi konularda eğitim vermek. 16 Ocak'ta başlayan eğitimler yarın sona erecek" dedi. 


Niğde Devlet Hastanesi Kriz Merkezi Sorumlusu psikolog Cavidan Kızıl da, 

"İnsanların yaşadıkları bazı olaylar, kişiler üzerinde etki yaratabiliyor. Bu olaylar ve kişiler üzerindeki etkinin büyüklüğü, onların sürekli tedirgin olmalarına, hafızalarından silinmemesine neden olabiliyor. Bu durum insanların ileride kalıcı sorunlar yaşamasına, karşılarındaki kişilere zarar verecek duruma gelmelerine, psikolojilerinin tamamen bozulmasına neden oluyor" diye konuştu. 




Editör: TE Bilişim