Niğde Devlet Hastanesinde ilklere bir yenisi daha eklendi. Geçen sene Anjio ünitesinin kurulmasından sonra Kalp Damar Cerrahisi olarakta ilk Bypass(açık kalp ameliyatı) Niğde Devlet Hastanesinde yapılmaya başlandı.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi koordinatörlüğünde Prof. Dr. Mustafa Paç başkanlığında Prof. Dr. Sinan Aydoğdu, Doç. Dr. Ümit Kervan, Doç Dr. Seyhan Yağar ve  Niğde Devlet Hastanesi Kalp Damar cerrahları Uzm. Dr. Fırat Durna ve Uzm.  Dr. Hakan Öntaş’la oluşan ekiple ilk ameliyat yapıldı.

Niğde Devlet Hastanesi bünyesinde tüm eksikliklerinin giderilerek bundan sonra devamlı olarak yapılacak bypass ameliyatı için koordinasyon hastanesi Yüksek İhtisas Hastanesiyle birlikte ameliyatlara başladığını ifade eden Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel  Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, ilimizde ilklerin yaşamanın sevinci içinde oldukları söyledi. Uzm. Dr. Balcı;” Niğde’de sağlıkta atılım hergeçen gün büyüyor. Geçen yıl Ağustos ayında anjıo ünitesi kurulduktan sonra anjıo  sonrası  Bypass kararı verilen hastalarımızı sevk etmemek için gerekli tüm çalışmalarımızı başlattık. Kurumuzla görüşerek Koordinasyon hastane olarak Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi belirlendi. Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Paç başkanlığında Doç Dr. Ümit Kervan  ve ekibiyle birlikte ilimizde ilk ameliyatı yaptık.  Bundan sonra inşallah bypass ameliyatlarını ilimizde yapacağız. İlimiz adına yeni bir kazanım. Hastanelerimizi  geliştirme çabalarımız devam edecek.” dedi

Başarılı geçen ve 3 koroner damarına by-pass operasyonu yapılan hastanın sağlık durumu operasyon sonrası  tedavisi devam ediyor.





 
Editör: TE Bilişim