Niğde Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Nihat Öztürk, Eczanelerde zam olacağından dolayı ilaç sıkıntısı olduğu söylentisi iddiası üzerine açıklamalarda bulundu.

Niğde’de ilaç konusunda hiçbir eczanede sıkıntı olmadığını söyleyen Başkan Nihat Öztürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ‘‘Zaman zaman insanlar bir ilaç alma konusunda sıkıntı yaşasalar ülkede büyük bir ilaç sorunu varmış gibi algılıyorlar .aslında böyle bir sorun söz konusu değil. Ülkemizde ilaçlarda herhangi bir sorun yok. Vatandaşlar gayet ilaçlara kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Zaman zaman zam geleceğinde ilaçların olmadığına dair efsaneler dolaşıyor. Bunlar uydurma dedikodular. Hiçbir eczacı ilacı zam gelecek diye tutmaz. Çünkü bütün eczanedeki ilaçların hangi eczanede hangi ilaç var Türkiye Tıbbi Cihaz Kurumu bilir. Eczacının ilacı saklamaya ihtiyacı yok. Çünkü eczacı ilacı satarsa para kazanacak. Bunun için eczacı ilacı eczanede bekletemez. Niğde’de bu şekilde samimiyetsiz bir eczacı olduğunu düşünmüyorum da inanmıyorum. Çünkü bu günlerde en erken zam Şubat ayında gelecek. Şubat ayında gelecek zam içinde şimdiden insanlar ilaç alıp kenarı koyamaz ki. Netice itibari ile ilimizde ilaç sorunu yok. Elimizden geldiğince de halkımızın ilaç ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Hem eczanelerimizin hem depolarımızın yeteri stoku var. İlimizde ’de ülkenin en büyük depolarından birinin yerel deposu var. Şu anlık herhangi bir ilaç sıkıntısı yaşamıyoruz.’’ Dedi.

Pandemi Aşısız Atlatmak Mümkün Değil

Eczacılar Koronavirüs aşı olacak mı sorusu üzerinde de açıklama yapan Başkan Öztürk, ‘‘Niğde’de Koronavirüs aşı ile ilgili eczacılardan aşı olmayacak gibisinden şuana kadar bir açıklama yok. Biz çalışmamızı yaptık, bunların listelerini verdik. Eczacılarımızın kendi tercihlerine kalmış bir durum. Korona ile ilgili bir çalışma yaptık fakat bunu Sağlık Müdürlüğüne teslim etmedik. Sağlık Müdürlüğünde Türkiye Tıbbi Cihaz Kurumundan şahsa ait aşımı gelecek, yoksa bizim vereceğimiz isme göre mi muteber olacak henüz belli değil. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Listemizi yaptık. Bütün eczane, eczacılar ve eczane çalışanlarının isimleri var bunlar inşallah aşılarını yaptıracaklar. Çünkü bu pandemiyi aşısız atlatmak mümkün gözükmüyor.’’ Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim