Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Dinamik Denetim Süreci kapsamında Mobese kameralarından da artık maske denetimlerinin yapılacağını, Niğde’yi yakışmayan bu durumu tersine çevirmek ve en kısa zamanda haritada Niğde’yi maviye dönüştürmek için Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilde başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması Niğde’de Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Alim Yeşil’in katılımıyla koronavirüs vakalarının artmasının önüne geçebilmek için Maske, mesafe ve hijyen konularında esnafları ve vatandaşları denetleyerek uyarılarda bulundular.

Kolluk kuvvetleri ile zabıta ekipleri, salgının önlenmesi ve bulaş riskinin azaltılması amacıyla iş yerleri ve pazarları denetliyor, vatandaşlar ile esnafı önlemlere uyulması konusunda uyarıyor. Niğde il merkezindeki iş yerlerinde alınan tedbirleri ve vatandaşları denetleyen Vali Yılmaz Şimşek, esnaflara ve vatandaşları kurallar konusunda uyarılarda bulundu.

İçişleri bakanlığı tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında başlatılan Dinamik Denetim sürecinin Niğde’de başladığını belirten Vali Yılmaz Şimşek; “ Bilindiği üzere 2 Mart itibariyle COVİD 19 ile mücadelede yeni bir dönem başladı. Kontrollü normalleşme dönemine girmiş durumdayız. Bu dönemi Dinamik denetim dönemi de diyebiliriz. Bu dönemde denetimler ön plana çıkacak. Farklı bir yaklaşımla toplumun tüm kesimlerini kapsayan yoğun ve sürekli denetimler gerçekleştirilecek bu dönemde. Bizde bu kapsamda sahadayız ve denetimlerimizi yapıyoruz. Bu denetimde farklılık şu hem yoğun olacak hem sürekli olacak ve her zaman devam edilecek. Bir taraftan kendimiz oluşturduğumuz denetim ekiplerimiz kendi faaliyetlerini yürütürken bizlerde kurum amirleri olarak ekipler oluşturuyoruz. Herkes kendi denetim ekibini oluşturup denetimleri gerçekleştireceğiz. En azından haftada bir kez bir iş yeri denetlenmiş olacak. Amacımız özellikle rehberlik etmek, yol göstermek, harita da maviye Niğde nasıl dönüşebilir halkımızı, esnafımıza bunu anlatmak. Bu kurallara uymayan olursa, gerekli işlemleri hiç çekinmeden bunu uygulamak.

Bilindiği üzere artık teknolojiden de faydalanacağız bu denetimler sırasında. Denetimlerde kameralardan da yararlanarak denetimlerimize takviye yapmış olacağız. Niğde’mize yakışmayan bu durumu tersine çevirmek ve en kısa zamanda haritada Niğde’yi maviye dönüştürmek. Maske, mesafe ve temizlik kurallarını vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz ve vatandaşlarımızda bu kurallara sıkı sıkıya sarılırsa hep birlikte Niğde’yi daha sağlıklı günlere kavuşturabiliriz.

Denetimlerde konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ 2 Mart itibariyle kontrollü normalleşme süreci başladı. Niğde’de koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan Perşembe pazarımız açıldı. Esnaflarımız, lokantalar, kahvehaneler iş yerlerini açtılar, bizler bu açılışların kalıcı hale gelmesini istiyoruz. Bu süreçte esnafımızda, vatandaşlarımızda zor günler yaşadı. Bu Pandemi süreci henüz bitmedi, ama elbette sayılarda azalma olsa da azalmaların kalıcı hale getirmek için ve Pandemi sürecini biran önce atlatmak için bu tür denetimleri yapmak zorundayız. Kurallara uymayanları uyarmak ve gerekirse de ceza yazmak zorundayız. Bu sürecin son ermesi için Maske, mesafe ve Temizlik konularına uyulması gerekmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim