Geçtiğimiz hafta Niğde'de faaliyet gösteren bir dönerciden tavuk döner yiyen 4 kişi rahatsızlanarak gıda zehirlenmesi nedeniyle hastane kaldırılmıştı. 

Bu haberimizin ardından, Niğde'de sadece isimlerini tespit edebildiğimiz 4 kişi değil bir çok kişinin gıda zehirlenmesi yaşadığını öğrendik. 


Vatandaşlar, Niğde'de faaliyet gösteren gıda sektöründeki işletmelerin yeterince denetlenmediğini, ucuz ve kalitesiz gıdaların satışa sunulduğunu iddia ediyorlar. Diğer yandan zehirlenme yaşayan iki  vatandaş da, Niğde'den şikayetlerle ilgili umudu olmadığını o yüzden, Başbakanlık ve  Sağlık Bakanlığı BİMER'ine gerekli şikayetlerini oluşturmuşlardı ve yazdıkları şikayetin metnini sitemize gönderdiler. Şikayet metinlerinde üçüncü şahısların ismi de  yer aldığı için yayınlamamıştık. (Burada Tıklayın)

Niğde'de böylesi gıda zehirlenmeleri yaşanırken, bugün bir başka zehirlenme olayı daha meydana geldi. 

Niğde Üniversitesi Yerleşkesi içindeki Ayhan Şahenk Öğrenci yurdunda akşam yemeğinde tavuk sote, pilav ve salata yiyen öğrencilerden 19 tanesi mide bulantısı şikayeti ile Niğde Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Tedavisi yapılan öğrencilerin gıda zehirlenmesinin neden meydana geldiği araştırılırken, olay hakkında hastaneye gelerek bilgi alan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, öğrencilerin rahatsızlığının gıda zehirlenmesi olduğu konusunda tahmin edildiğini, Üniversite de verilen yemeklerin ihale ile hizmet alımı neticesinde bir firma ile yapıldığını, yenilen yemeklerin 72 saat süre ile numunesinin saklandığını, Niğde Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin incelemelerinden sonra gıda zehirlenmesi veya olmadığı konusunun netleşeğini belirtti. Rektör Görür, aynı yemekten 3 bin kişinin yediğini ancak 19 kişide böyle bir rahatsızlık görüldüğünü'de söyledi. 




Editör: TE Bilişim