Niğde Sağlık Müdürlüğü 03-09 Kasım 2016 tarihli haftanın ‘Organ Bağışı Haftası’ nedeniyle toplumu bilinçlendirmek ve konuya dikkat çekmek için açılan stantta 487 kişi organ bağışında bulundu. 

Organ Bağışı Haftasına vatandaşların gösterdiği ilgiye teşekkür eden Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, ‘Sağlık Kurumları iş birliği içinde bulunularak aynı zamanda Yataklı Tedavi Kurumlarında ve Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerince bölge halkına yönelik eğitimler verilerek organ bağışı broşürleri dağıtılmıştır. İlimizde tüm özel ve kamu sağlık kurum ve kuruluşlarına, halkın görebileceği caddelere ve uygun yerlere konu ile ilgili sloganların yer aldığı bez pankartlar asılmıştır. Ayrıca kamu ve özel yataklı tedavi kurumlarında halkın görebileceği yerlere ve Şehit Ömer Halisdemir Meydanına organ bağış standı kurularak vatandaşlar bilgilendirilmiş ve organ bağışında bulunmak isteyenlerin bağışları kabul edilerek sisteme işlenmiştir.’ dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek lise ve dengi okul öğrencilerine ve Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerine organ bağışı hakkında konferans ve toplantılar düzenlenerek organ bağışında bulunmak isteyen öğrencilerin bağışlarını aldıklarını belirten Müdür Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti; “Ayrıca Niğde Üniversitesi ile iş birliği içinde yüksekokul öğrencilerine ve Sabancı Kız Yurdu öğrencilerine hafta hakkında konferans düzenlenerek organ bağışı yapmak isteyenlerin bağışları kabul edilmiştir. Konu ile ilgili yerel radyo, televizyon ve gazetelerde organ bağışının önemi konusunda halkımıza organ bağışı hakkında demeçler verilmiştir. Belediyeye ait bilboardlarda organ bağışı ile ilgili bilgilendirme yayınları yapılmıştır. İl Müftülüğü tarafından organ bağışının önemi konusunda Cuma Hutbesi hazırlattırılarak tüm camilerimizde okunması sağlanmıştır. İlimiz E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere organ bağışı hakkında eğitim verilmiştir.” diye konuştu.

Dr. Yücel, “İl genelinde; organ bağış haftası 03-09 Kasım 2016 kapsamında 487 kişi organ bağışında bulunmuş olup, Türkiye Organ ve Doku Bağış Bilgi Sisteminde (TODBS) bugün itibari ile 1593 kişinin organ bağış kaydı bulunmaktadır. İlimizde organ bağışının önemi konusunda çalışmalarımız halen devam etmektedir. Vatandaşlarımıza “Organ ve Doku Bağış” haftası kampanyasına katılımlarından ve organ bağışı hususundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca hafta boyunca özveriyle çalışan idarecilerimize sağlık personellerine ve Üniversite öğrencilerimize teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim