Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, imzalan protokol ile Eğitim ve Araştırma Hastaneleri oldu. 

Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Fizik Tedavi hastanesi, Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, imzalanan protokol ile hastanelerin afiliasyon olarak Ömer Halisdemir Üniversitesi ile birlikte kullanılacağını söyledi. 

Dr. Balcı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz artık eğitim ve araştırma hastaneleri olarak hizmet verecek. Niğde sağlık alanında her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yakın zamanda bakanlığımız tarafından onayı verilen 400 yataklı ek bina ile hastanemiz daha da büyüyecek. Yatak kapasitemiz artacak. Eğitim araştırma hastaneleri ile hastalarımız artık başka illere sevk olmaları azalacak. İlimiz için çok büyük bir hizmet. Hastanelerimizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda büyük emekleri olan Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alper Cihan, Niğde Ak Parti Milletvekilleri Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu ve Sayın Erdoğan Özeğen, Niğde Valimiz Sayın Ertan Peynircioğlu'na teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Konu ile ilgili Selim Gökel'in köşe yazısı için tıklayın
Editör: TE Bilişim