Türk Sağlık-Sen Genel Sekreteri Zafer Yıldırım, Niğde İl Sağlık Müdürü’nün kraldan çok kralcılık yapma, hastalığına yakalandığını, yöneticilik ile sendikacılığı birbirine karıştırdığını iddia etti.
 
Türk Sağlık Sen Niğde Şubesi, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde Türk Sağlık-Sen Genel Sekreteri Zafer Yıldırım, Niğde Şube Başkanı Soner Kırman ve sendika temsilcilerinin katıldığı bir basın açıklaması düzenlendi.
 
Basın açıklamasının gerçekleştirileceği sırada Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait resmi araç park yerinin boş olmasına rağmen, kuruma ait bütün araçların İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde park halinde tutulması dikkat çekti.  Her zaman park yerinde bulunan araçlarının basın açıklamasına meydan vermemek amacıyla Sağlık Müdürlüğü binası önüne özellikle bırakılmış olduğu düşüncesini uyandıran manzara sendikalıların tepkisine neden oldu. Sergilenen bu davranışın yanlış olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Genel Sekreteri Zafer Yıldırım, “ Böyle demokrasi olmaz” dedi.
        
Sendikacılar, araçları aşarak, İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde basın açıklamasını gerçekleştirirken, Türk Sağlık-Sen Genel Sekreteri Zafer Yıldırım, son zamanlarda bazı yöneticilerde kraldan çok kralcılık yapma, haddi olmayan ve görev sahasında yer almayan işlere karışma gibi illet bir hastalık türediğini dile getirdi.
 
Bu hastalığın Niğde İl Sağlık Müdürü’nde de görüldüğünü iddia eden Yıldırım, “ Öğrendiğimize göre bu illet hastalığa Sayın Müdür geldiği Düzce'de de yakalanmıştır. İl Sağlık Müdürü Niğde'ye geldiğinin 3. gününde sağlık çalışanları arasında ayrım yapmaya başlamış, yöneticilik ile sendikacılığı birbirine karıştırmıştır. Sağlık-Sen'e üye kazandırmayı Niğde'ye sağlık hizmeti vermekten daha önemli bir görev sayan Müdür, sağlık çalışanlarına baskı yapmakta sendikal tercihlerine müdahale etmekte olduğunu öğrendik. Buradan özellikle belirtmek isterim ki İl Sağlık Müdürü’nün bu tavrı 4688 Sayılı kamu görevlileri sendikaları  kanununda yer alan ‘Kamu işvereni, kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayrım yapamaz’, ‘Yönetici veya denetleyici konumunda bulunan kamu görevlileri, keyfi davranışlarda, baskı, hakaret ve tehdit edici uygulamalarda bulunamaz’ hükmü yer almaktadır. Ayrıca Türk Ceza Kanunun sendikal hakların kullanılmasını engelleyen kişilerin 6 aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırmasını öngörmektedir” diye konuştu.
 
HUKUKU ÇİĞNEMEKTEN VAZGEÇMELİDİR
İl Sağlık Müdürü’nün çalışanlara karşı takındığı tavırla kanuna aykırı davranmakta ve suç işlemekte olduğunu dile getiren Yıldırım,“Kendisi hukuku çiğnemekten vazgeçmelidir. Adil ve tarafsız bir yönetim göstererek Niğde'ye hizmet etmek için çalışmalıdır. Sendikacılığı sendikacılara bırakmalıdır. Eğer müdür sendikacılığa heves ediyorsa buyursun istifa etsin. Çok sevdiği sendikada faaliyetlerine başlasın, idareciliği sendikacılığa karıştırmasın. Türk Sağlık-Sen olarak üyelerimize baskı yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her platformda çalışanların yanında olacağız. Sayın Müdürün yakalandığı bu hastalıktan kurtulmasını diliyoruz” dedi.
Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Niğde'de benim de evvelden yakından tanıdığım bu iktidar tarafından mağdur edilince sahip çıktığımız idari dava sonucunda tekrar görevine dönen bir müdür yardımcısının marifetleri de ayrı bir zulüm örneği olmuştur. Koltuğu kaybetmemek için biat etmeyi, boyun eğmeyi en önemli vazife olarak bilen bu şahsiyet, dün yanımızda yardım edin diye yalvarırken koltuğuna kavuşunca her şeyini değiştirmiş, tüm ideallerini ve değerlerini bir yana bırakmış, tüm bunlar yetmezmiş gibi birde utanmadan sendikamızın yöneticilerine, temsilcilerine ve üyelerimize karşı saldırgan bir ruh haline bürünmüştür. Bizim üyelerimize baskıyı kendine vazife saymıştır.
 
kaynak :  www.nigdehasret.com

Editör: TE Bilişim