Niğde’nin ova köyleri olarak adlandırılan Edikli, Hacıbeyli ve Dündarlı kasabalarıyla çevre köylerinde düzenlenen açık hava toplantılarında CHP’ye ilgi yoğun bir şekilde devam ediyor.

Seçimlere sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi yoğun bir tempo ile çalışmasına devam ediyor.

Önceki gün Edikli’de düzenlenen toplantıda CHP’ye ilgi yüksek olurken, Hacıbeyli ve Dündarlı’da yağmur altında olmasına rağmen vatandaşların CHP’yi desteklemesi dikkatlerden kaçmadı.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Milletvekili Adayı Sevgi Özbek, partili yöneticiler ile belediye başkanları katıldığı açık hava toplantılarında CHP’nin önlenemez yükselişi vurgusu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cevap…

Edikli’de yoğun bir kalabalığa seslenen Şafak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini yönelik eleştirilerine cevap vererek; “Sayın Cumhurbaşkanı, Hakkari’de beni eleştirmişsin, üniversitede harçlar kalktı demişsin! Seni yanlış yönlendiriyorlar, danışmanların, Niğdeli siyasilerin! 2. Öğretimde, Açık öğretimde harçlar kalkmadı! Kalkmadığı gibi, ben kalkması için TBMM’de teklif verdim AKP’liler ret etti! Bugün sadece Niğde Üniversitesi’nde 6 bini aşkın öğrenci harç ödüyor! Türkiye genelinde bu durum zaten farksız değil! Bu uygulama Anayasa’mızın eşitlik ilkesine aykırı! Bu yüzden eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için harçlar kaldırılacaktır!” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsı ile ilgili eleştirilerini cevapladı.

Ediklililere Tarihi Çağrı;

Edikli’nin yıllardır iktidarı desteklediğini ifade eden Şafak; “İktidar yoruldu, enerjisi tükendi! Bataklığa sağlandı! Buna dur demek için sizlere tarihi bir çağrım var! Edikli’nin sorunları biz biliyoruz. Tarlalarınızda patatesler yanarken, MEDAŞ elektriklerinizi keserken, insanlarımız burada umutsuzluğa kapıldığında biz vardık! Sorunların çözümü noktasında gecemizi gündüzümüze kattık! Şükürler olsun ki karşınıza alnımız ak, haram yememiş kişiler olarak çıkıyoruz, bu dönem Edikli’den bizi desteklemesini istiyoruz! Rekor bir oyla bizleri TBMM’ye göndermesini istiyoruz” dedi.

Hacıbeyli’de Şafak’tan Hırsızlık Vurgusu!

Hacıbeyli Kasabası’nda düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Şafak iktidarı sert bir şekilde eleştirerek; “Birileri Hem Laik Hem Müslüman olunmaz diyordu!   Bizde diyoruz ki hem laikiz hem Müslümanız! Ve diyoruz ki hem Müslüman hem hırsız olunmaz! ” diyerek iktidarın yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele edemediğini ifade etti.

Dündarlı’da Yoğun İlgi…

CHP’ye en yoğun ilgilerin yaşandığı yerlerin başında Dündarlı geldi. Yağan şiddetli yağmura rağmen, kadın çocuk demeden yüzlerce kişi CHP’yi bağrına bastı!

Sevgi Özbek ve Doğan Şafak’ın konuşmaları Dündarlıları mest etti.

Şafak konuşmasında; “çok değil birkaç yıl önce Dündarlı’nın suyu kesik dediler. Aradılar abdest alamıyoruz dediler, Ankara’dan direkt Dündarlı’ya geçtim. Sorunu yerinde gördüm! Gür gür akan dereye, insanların susuzluğuna şahit oldum. İnsanlar traktörlerle, eşeklerle su çekiyordu! Hemen sorunu çözmek için tüm yetkililerle görüştüm. Konuyu TBMM’ye taşıdım. Şükürler olsun Dündarlı suyuna kavuştu!

Bize oy versin ve vermesin tüm Dündarlılı hemşerilerimin sorunlarını dinledim, çözüm üretmeye çalıştım!

Burada yetişen elmaları bilirim, tadı da güzeldir, toprağı da bereketlidir! Geçtiğimiz yıllarda bir don felaketi yaşandı! İktidar yine görmezden geldi. Ama sizlerden aldığım güç ile tüm platformlarda sesinizi duyurmaya çalıştım. CHP demek Dündarlı demektir, Dündarlı demek CHP demektir! Bu seçimde Dündarlı iktidarı CHP’ye teslim edecektir!” dedi.

CHP Kırsalda Patlama Yapacak…

Seçim çalışmalarını kısaca değerlendiren Şafak; “Şu ana kadar tüm yerleşim yerlerine en az 2 defa gittik. Buna paralel olarak kadın ve gençlik kollarımızda ziyaret etti. Sistemli ve bilimsel bir çalışma gerçekleştirdik. Açıkça ifade ediyorum, CHP Niğde’de birinciliğe oynamaktadır. Üstleik bunu biz bilimsel olarak ifade ediyoruz, eğer sadece 2 puan daha oyumuzu yükseltirsek CHP Niğde’de 1. Parti olacak, TBMM’de 2 milletvekili ile temsil edilecektir! Kırsalda büyük bir oy patlaması var desek yeridir. Gittiğimiz her yerde CHP’ye olan ilgiyi ve sevgiyi görüyoruz, bu sevgi bizlere çalışma azmi aşılıyor, vatandaşlarımıza karşı büyük bir sorumluluk bilinci oluşturuyor. Eğer biz Anadolu’nun bağrında bu oy oranlarını yakalayabiliyorsak biliniz ki Türkiye’de iktidara doğru gidiyoruz demektir! Tüm vatandaşlarımızdan beklentim var. 4 yıllığına bize iktidar olma imkanı verin, neler yapabileceğimizi görün! Korkmayın, yılmayın! İktidar değişecek, iktidar gidici! CHP geliyor!” dedi.

   

http://www.borhaber.net/saglik/nigde-kirsali-chp-diyor-h16904.html

Posted by Bor Haber on 29 Mayıs 2015 Cuma
Editör: TE Bilişim