Bu yıl Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Dr. Hakan Bayraktar bir basın toplantısı yaparak Genel Sekreterliğin sağlık hizmetleri konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Niğde Devlet Hastanesinde yapılan basınla tanışma ve bilgilendirme toplantısında Genel Sekreter Dr. Hakan Bayraktar,  Sağlık Bakanlığı ve Genel Sekreterliğinin vizyonunu anlatarak başladığı konuşmasında, Niğde geneli Kamu Hastaneleri Birliği faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 

BUNDAN SONRA YÖNETİMSEL KONULAR GÜNDEM OLMAYACAK

 

Dr. Hakan Bayraktar ; Niğde özeline baktığımızda bugün itibari ile Genel Sekreter olarak Niğde’de, sağlık gibi vazgeçilmez 7/24 hizmet alanında ve ilgilendirmediği hiçbir insanın bulunmadığı bir alanda, yönetimsel konuların öncelikli gündem olmaması gerektiğini düşünüyorum.  Bu gün rahatlıkta ifade edebilirim ki yönetimsel konular Niğde gündeminden %90 oranında çıktığına inanıyorum. Sağlık gibi bir alanda dinine-diline-ırkına rengine bakmadan hizmet sunarken kimin hangi makamda bulunacağı birinci öncelik olmamalıdır.  Yeni başlayacak yılda biz bundan sonra hizmetlerimize odaklanacağız. Niğde’de var olan ne varsa bunun daha iyi işlemesini sağlamaya olmayan ve olabilecek gayretlerle buraya getirilebilecek. Niğde’de sağlık hizmetine ihtiyaç duyan  kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderebilmek için daha fazla ne yapabileceğimize bakacağız. Olan imkanları daha iyi kullanacağız. Burada bulunmayan diğer yönetici arkadaşlarımla Niğde’de sağlık hizmetine ihtiyaç duyan herkese hizmet vereceğiz”dedi.

 

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ NİĞDE İÇİN ÇALIŞMAK

 

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr Hakan Bayraktar konuşmasının devamında ; Özetle bundan sonra Niğde için ne yapabiliriz sorusuna cevap bulmaya kendimizi mecbur hissediyoruz. Bunları ifade ederken hastane yatırımları Niğde’de devam ediyor. Nüfus ve diğer bazı konuları dikkate alırsak Niğde sağlık yatırımları açısından önde. Bunun da şehrin büyümesine katkısını İnşallah ilerde göreceğiz. Hastaneler; Bor’da 75 yataklı Ulukışla ve Çiftlik’te 30 yataklı hastane inşaatları devam ediyor. Bu bağlamda Niğde için çalışan  siyaset adamları, bürokrat ve  sivil toplum kuruluşlarına huzurunuzda teşekkür etmeyi borç bilirim”dedi.

 

BOR FİZİK TEDAVİ HASTANESİNİ ÖNEMSİYORUZ

 

Dr. Bayraktar; Hizmet dönemi olacağını ifade ettik. Bazı önceliklerimizi ifade etmek istiyorum. Özellikle bazı şehirlerle örneğin Kayseri, sağlık köprüsü kurmak istiyoruz. Normal standart sunulması gereken ayaktan hizmetlerde büyük şehrin büyük tesislerinde pratik karşılanamayan hizmetlerde biz butik hizmetler sunabiliyoruz. Özellikle Kayserinin güney ilçeleri bu hizmetlerden yararlanıyorlar. Büyükşehir hastaneleri ile hizmet alış verişi içinde bulunacağız. Bizim de iddialı olduğumuz konular var. Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon binamızı çok önemsiyor ve ülke adına büyük bir kıymet olduğunu düşünüyorum. Bor devlet hastanemizde önemli ortopedik ameliyatlar yapılmaktadır. Bor Devlet Hastanesi inşaatı bittiğinde yanında fizik tedavi tesisi de  bulunduğundan ortopedik rehabilitasyon bakımından orası önemli bir hale gelecektir. Bakanlığımızın atamaları ile çalışkanlığı birinci prensip olarak gören bir ekip oluştu. Birinci önceliğimiz Niğde için çalışmak”dedi.

 

ÇİFTEHAN’DA YAPILACAK TESİS İÇİN KATKI VERİYORUZ

 

Genel Sekreter Dr. Hakan Albayrak Çiftehan’da yapılması planlanan Fizik Tedavi Merkezi için de katkı vermeye devam ettiklerini belirttiği açıklamasına; Fizik tedavi kapsamında Valilik tarafından bilgilendirildiğinizi bildiğim bir konu var. Çiftehan’da bir tesis yapılması ve içerisinde ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyon yapılması gündemde  O tabiat içerisinde böyle bir tesisisin varlığı çok güzel fırsatlar sağlayacaktır.  Bu bağlamda valiliğin ve özel idarenin yürüttüğü bu plana katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz”dedi.

 

AZ MALİYET, ÇOK FAALİYET PRENSİBİMİZ VAR

 

Dr. Hakan Bayraktar; Sağlık hizmetlerinde yerinde çözüm önem arzetmektedir. Seyehat ihtiyacını da azaltmaktadır. Ancak yerinde çözüm sadece hastanede çözüm demek değildir. 112 sistemi, Aile hekimliği sistemi ve hastanelerin yerinde çözüm fırsatlarını artırması gerekmektedir.  Yerinde çözümler ve yerinde müdahale ihtiyacını azaltmak için elimizden geleni yapacağız. Kamu hastaneler birliği olarak bazı teknik prensiplerimiz var kaynak tasarruflarında az maliyet ve çok faaliyet prensibimiz var” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

BOR VE NİĞDE’YE AYRICA YÖNETİCİ ATANMAYACAK

 

Ocak ayında kamu hastaneler birliği yönetimiyle daha geniş bir katılımla bir bilgilendirme daha gerçekleştireceğiz. Artık hastane yöneticisi ayrı, başhekim ayrı atama yapılmıyor. Başhekim olarak atanan kişi yönetici başhekimlik yapıyor. Bakanlığımızın prensip kararları neticesinde gerek Bor’da, gerek Niğde Devlet Hastanesinde ve diğer hastanelerimizde yönetici başhekim ayrı ayrı değil. başhekim olarak atanmışlar yöneticiliği de kendileri yapacaklardır, yönetici ataması olmayacaktır”dedi.

 

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Genel Sekreter Niğde ve İlçelerinde görev yapan Genel Sekreterliklerine bağlı hastane yöneticilerini tanıtarak görevleri hakkında bilgiler de verdi.

 

Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği:

Dr. Hakan BAYRAKTAR Genel sekreter

Dr. Murat YAZICI           Mali Hizmetler Başkanı

Dr. Faik Serdar AYDIN   İdari Hizmetler Başkanı

 

Niğde Devlet Hastanesi:

Uz.Dr. Fatih BALCI                            Hastane Yöneticisi/Başhekim

Uz.Dr. Esin AĞIRNAS KARTAL          Başhekim Yrd.

Uz.Dr. Necati SARI                           Başhekim Yrd.             

Adem YÜKSELAY                              İdari ve Mali İşler Müdürü

Neslihan ECER                                  Sağlık Bakım Hiz.Müdürü

Yavuz VENEDİK                                Hast.Hiz. ve Sağlık Otel.Müdürü

 

  

Bor Devlet Hastanesi:

Uz.Dr.Fatih Mehmet ÇELİK             Hastane Yöneticisi/Başhekim      

Ulukışla İlçe Devlet Hastanesi:

Uz.Dr. Seylap SOYDAN                    Hastane Yöneticisi/Başhekim

 

Çiftlik İlçe Devlet Hastanesi:

Uz.Dr.Ali BOZHÜYÜK                       Hastane Yöneticisi/Başhekim

 

 

Editör: TE Bilişim