Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, Sağlık Bakanlığının “Önce İnsan” diyerek başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Programı ile önemli adımlar atıldığını söyledi.



 Dr. Yardan; “Hedeflenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlık sistemini 21. yüzyıl vizyonuna uygun hale getirmek ve vatandaşlarımıza hakları olan kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır” şeklinde konuştu.


Bu çalışmalar kapsamında İl Genel Sekreterlikleri’nin ve Merkez Yönetim Teşkilatı’nın koordineli çalışmaları sonucu Kamu Hastanelerine ilişkin bazı yeniliklerin hayata geçirilmesinin hedeflendiğine dikkati çeken Dr. Yardan, bu amaçla başlatılan 90 Gün çalışmasının “Hedeflerle Yönetim İlkesine” dayanan bir yönetim çalışması olduğunu, kampanyanın tamamlanma süresinin 90 gün olarak belirlendiğini belirtti; “Bu nedenle kampanya Kurumumuzca “90 gün Kampanyası” olarak adlandırılmıştır” dedi.

Bu proje kapsamında üç ana başlıkta bir dizi talimat gerçekleştirilerek Kurumun amacına hizmet edeceklerini, takip edilebilir, ölçülebilir bir çalışma yapacaklarına vurgu yapan Dr. Emirhan Yardan, “Üç ana hedefimiz; Daha etkin bir yönetimişim, Hasta memnuniyeti, Kamu Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının memnuniyetini artıracak adımların atılmasıdır” diye konuştu.

Bu çerçevede TKHK talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalardan bazılarına işaret eden Dr. Yardan; “Bunlar Hastanelerimizde hasta kabulde “Hoş geldiniz, Geçmiş Olsun” cümlesinin standart hale getirilmesi, Hasta ve yakınlarına taahhütlerin deklerasyonu, Personel ve hasta tuvaletleri ayrımının kaldırılması ve tuvaletlerin temiz tutulması, Bebek bakım odalarının tüm Hastanelerde kullanılır duruma getirilmesi, Hastane yönetimi tarafından taburcu olan hastaların evde ziyaret edilmesi, Hastanelere gizli müşteri olarak gidilerek gözlemler yapılması, Çalışan hasta ve yakınlarının memnuniyet(sizlik) sebepleri araştırması, Yaşlı ve engellilere yönelik düzenlemelerin değerlendirilmesi, Hastanenin süreçlerinin belirtilen ISO standartlarına göre değerlendirilmesi, Hastanelerde çalışan personellerin yaka kartlarının takılması, Tıbbi cihaz ve radyoloji hizmetleri, laboratuar, yoğun bakım hizmetleri, acil servis, ameliyathane hizmetlerinin değerlendirilmesidir” dedi.



Editör: TE Bilişim