Ağrı Sağlık İl Müdürü iken Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan ve bu görev de 2 ay kadar kaldıktan sonra Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Dr. Turhan Solhan Niğde İl Sağlık Müdürü görevini 2 ay yaptıktan sonra şimdi de Bakan Müşaviri olarak ataması yapıldı. 

Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görevlendirilen Sulhan, yaklaşık 2 ay önce başladığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Bu kısa süre içerisinde Niğde’yi, Niğde halkını ve Niğde’de yaşayan pek çok değerli insanı tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Sulhan, “Burada gerçekten insanların ciddi manada bana saygı gösterdiklerine ve sahip çıktıklarına da şahit oldum. Bu vesileyle buradan ayrılırken Niğde’ye teşekkür etmeyi üzerime borç bildim. Herkese yürekten ve minnetle teşekkür ediyorum” dedi.


Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görevine devam edecek olan Sulhan, yeni görevin hem kendi hem de Niğde adına hayırlı olması temennisinde bulunurken, “Niğde’de yapmayı düşündüğümüz kısa sürede olsa da gezip dolaştığımız planlamasını yaptığımız çalışmaların biz olmasak da devam edeceğini düşünüyorum. Sağlık hizmeti bütünsel bir hizmettir, ayrı ayrı ve farklı olarak düşünülemez. Görevler gelip geçicidir gönül Niğde’de daha uzun süre bulunmak isterdi ben Niğde halkını da Niğde İli’ni de yürekten sevdim, gerçekten çok samimi ve sıcak insanlar. Ancak Niğde’de nasip bu kadarmış. Bundan sonradaki süreçte de Niğde’de çalışacak olan insanların işinin çok zor olduğunu düşünmüyorum çünkü Niğde’de çok güzel bir yapılanma var” dedi.

“Bulunduğumuz her yerde Niğde halkının her ferdini ağırlamaya misafir etmeye varız” diyen Sulhan, dünyanın küçük olduğunu belirterek, “ Bir gün bir yerlerde mutlaka görüşür, karşılaşırız” dedi.

Niğde’yi çok sevdiğini, Niğde’den ayrılacağı için üzüntü duyduğunu belirten Sulhan, “ Niğde çalışmak için belirli potansiyeli olan, alt yapısı sağlam gerçekten güzel bir şehir” dedi. Düşünüldüğü gibi Niğde’den gitmek için özel bir uğraş vermediğini söyleyen Sulhan, “Yakın zamanda ailemi Niğde’ye getirme planları içerisindeyken, böyle bir gelişme yaşandı hem bizim hem Niğde için hayırlısı olsun inşallah” dedi. 

Dr. Turhan Solhan'ın Niğde İl Sağlık Müdürlüğü görevinden ayrılmasından sonra, Sağlık İl Müdürü görevine kimin atanacağı merakla bekleniyor. Sitemize elektronik ileti gönderen bir çok  izleyicimiz "Niğde Sağlık İl Müdürü Kim Olsun "başlıklı bölüm açmamazı dahi istemişlerdi. 



Niğde İl Sağlık Müdürü görevine Dr. Turhan Sulhan atandı
YAYINLADIĞIMIZ   BU HABER NEDEN ÇOK FAZLA  YORUM ALDI. TIKLAYIN 






Editör: TE Bilişim