Niğde’de Korona Virüs vaka sayısı düştü. Son 11 günde  yeni pozitif vaka çıkmadı.  Entübe ve Yoğun bakımda hastanın bulunmadığı Niğde’de daha önce yapılan Korona virüs testleri pozitif çıkan hastaların ise bugünlerde taburcu edilecekleri belirlenirken bugüne kadar hayatını kaybedenlerin 6 olan sayısı ise değişmedi.


UYARILARA MUTLAKA DİKKAT
Niğde’de son günlerde vatandaşların sokakta maskeli gezmesi ve mümkün olduğunca evde kalmaya dikkat etmesi pozitif vaka çıkmamasını sağladı. Son 11 günlük gelişmenin pozitif vaka çıkmayacağı anlamı taşımadığına işaret eden yetkililer, alınan tüm tedbirlere riayet edilmesi ve herkesin kendini izole etmesi gerektiğine vurgu yaparak tedbirlerin aynı hassasiyetle devam etmesi durumunda vaka sayısının kontrol altına alınarak hızla düşeceği belirtildi.


ARTIK DOKUNMAK DAHİ YASAK
Kovid-19’a karşı kontrollü sosyal hayat dönemini başlatan Türkiye, temasın yoğun olduğu işletmelere yönelik yeni kuralları belirledi. Buna göre, evlere gelen tamirciler için eldiven ve galoş kullanmak zorunda olacak, müşterisine ev gösterecek emlakçılar ulaşımda taksici kurallarına tabi olacak, kullanımdan dönen kiralık araçlar bir gün bekletilmeden yeni müşteriye kiralanamayacak, teşhir ürüne dokunmak yasak olacak.

Editör: TE Bilişim