Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel  sertifikalı ilk yardım eğitimlerinin devam ettiğini belirtti. 

 Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, yaptığı basın açıklamasında; Sağlık Müdürlüğümüzce sertifikalı ilkyardım eğitimleri plan dahilinde düzenlenmeye devam edilmektedir. Meydana gelmesi muhtemel afet, olağan dışı durum, büyük kaza, endüstriyel kaza gibi durumlarda can kaybının en aza indirilmesi ve Sakatlanma yaşanmaması, olay yerinde müdahale organizasyonunda hızlı ve doğru davranışların sergileyebilmesi için vatandaşların temel ilk yardım bilgilerine sahip olması büyük önem arz etmektedir.

Bu amaç doğrultusunda eğitim programı kapsamında 2015 yılı ilk 6 ay içinde 142 İnfaz Koruma Memuru olmak üzere toplam 156 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verildi ve tüm katılımcılar eğitimin son günü yapılan sınavlarda başarılı olarak “İlkyardımcı Kimlik Kartı” ve “Temel İlkyardım Sertifikası” almaya hak kazandılar.

   22/05/2002 tarihli ve 24762 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İlkyardım Yönetmeliğinin “ilkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı” konulu 16. maddesinde de; “Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış İlkyardımcının bulundurulması zorunludur” Hükmü yer almaktadır.

Bu çerçevede;  İl Sağlık Müdürlüğümüzce hem kamu kurum ve kuruluşlarının hem de özel sektörün sertifikalı ilkyardım eğitimi talepleri, ilgili mevzuat uyarınca değerlendirilip; eğitim programları düzenlenmeye devam edilmektedir.İl sağlık müdürlüğümüzün yapmış olduğu yeni uygulama sayesinde kişiler sertifika durumlarını Niğde il sağlık müdürlüğü web sitesi (http://nigde.ism.saglik.gov.tr/nsm/) sertifika sorgulama ekranından öğrenebilirler.

Sağlık Müdürlüğümüzce yapılan Sertifikalı İlkyardım Eğitimleri ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesine giderek veya         (0388) 232 35 00 dahili 135 No’lu Telefonu arayarak daha ayrıntılı bilgi edinilebilir"dedi. 


http://www.borhaber.net/saglik/nigde-de-sertifikali-ilk-yardim-egitimi-veriliyor-h17337.html

Posted by Bor Haber on 14 Temmuz 2015 Salı
Editör: TE Bilişim