Niğde Devlet Hastanesi 300 Yatak kapasiteli yeni yerine taşınmasından itibaren sorunlardan bir türlü kurtulamıyor.  Niğde Tıp Fakültesinin konuşulduğu şu günlerde bu yorum haber daha bir anlamlı hale geldi. 

Yeni yerine taşınmasından itibaren yaklaşık 3 yıl dolmamasına rağmen çok sayıda yönetici, 3 Genel Sekreter ve Yardımcılarının yanı sıra 3 Başhekim ve yardımcıları, birçok Müdür ve yetkili değişimi yaşadı.

Kış mevsimi boyunca ısınma sorunu yaşayan Niğde Devlet Hastanesinde 3 tane kalorifer kazanı bir türlü yakılamadı. Bozulan asansör yaklaşık bir ayda zor yapıldı. 

2015 Yılının ilk 3 Aylık verilere baktığımızda şaşırmaya devam edebiliriz. 2015 Yılının ilk 3 ayında Hastanede Çocuk,  Doğum ve Bor Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi de dâhil olmak üzere 297 Bin 150 hasta başvuru yaptı.


Sevk oranları 2015 yılında yükselen Devlet Hastanesinde Poliklinikten 2 Bin 883, Acil Ünitesinden 196 hastanın yanı sıra yatan servisten 177 hasta başka Hastanelere sevk edilerek en yüksek sevk oranlarına ulaşıldı.


Devlet Hastanesinde ameliyat sayılarının yüksek boyutlara ulaştığı gözlendi. Bu süre içerisinde Hastaneye 8 Bin 895 kişi yatırılarak tedavi edilirken tam 23 Bin 759 ameliyat sayısına ulaşıldı. 

Dolayısıyla yatan hastanın tam 3 katı ama bu veriler küçük ameliyatları da kapsıyor. Bunun içerisinde Yağ bezesi, nasır aldırma, omuz çıkması, v.s. küçük ameliyatları yani ayakta yapılan operasyonları da kapsayınca rakam büyüyor.


Ama büyük ameliyatlara baktığımızda yatan 8 Bin 895 hastanın 5 Bin 128 tanesi büyük ameliyat geçirmiş. Bir başka ifadeyle Hastaneye yatan hastaların % 70’i ameliyat edilmiş.


Editör: TE Bilişim