Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel  aktivite ile mücadele kapsamında hazırlanan, 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi' kapsamında Niğde okullarında okuyan öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde 500 öğrenciye bisiklet dağıttı.

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz sene 400 bisiklet, bu sene de 23 Nisan Çocuk Bayramında 500 bisiklet daha dağıtıldı. 

Bisiklet dağıtımı ve Sağlık Bakanlığının "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" hakkında bilgi veren Niğde Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu " Sağlık Bakanlığı fiziksel inaktivite ile mücadele kapsamında uygulamakta olduğu faaliyetlere ek olarak en etkin yöntemlerden biri olarak öne çıkan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hazırlanan “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018”  kapsamında İlimiz okullarında2015 yılında 400 adet bisiklet dağıtımı yapılmış olup,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında   500 adet bisiklet dağıtımı yapıldı" dedi. 

Dr. Değirmencioğlu açıklamasının devamında;  Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık ¼’nin, diyabetin ve iskemik kalp hastalığının 1/3’nin ana nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. 


2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin %71,9’u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Aynı araştırma 6-18 yaş grubu bireylerin %22,5’inde kilo problemi olduğunu göstermektedir (%8,2’si obez/şişman, %14.3’ü kilolu). DSÖ  ülkelerin 2025 yılına kadar obezite ve diyabetteki artış eğilimini durdurmaları, fiziksel olarak inaktif nüfus sıklığını %10 azaltmaları hedefi belirlenmiştir. 



Sağlıklı Beslenme Çalışmalarımız kapsamında ise İlimizde bulunan ilkokullarda Okul Sütü ve Kuru Üzüm Programları uygulanmakta, ayrıca Beslenme Dostu Okul Programı yürütülmektedir. 



Bakanlığımız bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için harekete geçmiş ve toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla 2010 yılından beri Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaktadır. Ayrıca Fiziksel aktivitenin artırılması çalışmalarımız kapsamında her ay illimizde Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürüyüş etkinlikleri düzenlenmektedir.  Sağlık Bakanlığı fiziksel inaktivite ile mücadele kapsamında uygulamakta olduğu faaliyetlere ek olarak en etkin yöntemlerden biri olarak öne çıkan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hazırlanan “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018”  kapsamında İlimiz okullarında 2015 yılında 400 adet bisiklet dağıtımı yapılmış olup,  23 Nisan 2016 tarihinde ise  500 adet bisiklet dağıtımı yapılmaktadır.  



Bisiklet dağıtım organizasyonu vesilesi ile tüm çocuklarımızın kendilerine atfedilen bu özel günlerini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, hareketli ve sağlıklı bir yaşam temenni ederim" diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim