Niğde Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik uygulanmakta olan modül eğitimleri kapsamında;  Koordinatör İl Kayseri Sağlık Müdürlüğünce düzenlenmekte olan eğitimler, Niğde Sağlık Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Aralık ayı itibari ile ilimizde düzenlenmeye başlandı.

 

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel konu ile ilgili yaptığı açıklama da;   Bilindiği üzere; Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde eşit ve standart bir şekilde verilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığımızca 2004 yılında Acil Hekimliği Sertifika Programı Yönergesi hazırlanmış, hazırlanan bu yönerge çerçevesinde Koordinatör il olan Kayseri Sağlık Müdürlüğünce, ilimiz Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik Modül Eğitimlerinden; Temel Modül (TEM), Hemşire, Teknisyen ve Tekniker Travma Resüsitasyon Eğitimi (HTT-TRK) Çocuklarda ileri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Yetişkinlerde İleri Yaşam Desteği (İLYAD, Ambulans Sürüş Teknikleri (ASTE) Eğitimleridüzenlenmekteydi. Bundan sonra eğitimlerin ilimizde verilecek olması hem maliyet açısından hem iş gücü, insan kaynakları açısından hem de personelin motivasyonu açısından Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunu olumlu etkileyecektir”dedi.

 

 

Dr. Yılmaz Yücel açıklamasının devamında;   İl Sağlık Müdürlüğümüzün Modül Eğitimlerinin ilimizde yapılması için başlattığı çalışmalar neticesinde gerekli eğitim maketleri ve materyalleri tamamlanmış olup, Müdürlüğümüz Eğitmenlerinin katılımı ile Modül Eğitimlerinden ilki olan Temel Modül Eğitimi Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Salonunda 08-12 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitime; 4 Eğitmen ile 14 Acil Tıp Teknisyeni, 5 Hemşire, 3 Sağlık Memuru ve 2 Paramedik olmak üzere toplamda 24 Acil Sağlık Hizmetleri Personeli katılmıştır.

 

Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere Bakanlığımızca sertifikaları düzenlenecektir. Modül eğitimlerinden ikincisi ise  22-25 Aralık 2014 tarihleri arsında yapılacak olup Hemşire, Teknisyen ve Tekniker Travma Resüsitasyon (HTT-TRK) Eğitimi ile  devam edilmesi planlanmıştır”diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Editör: TE Bilişim