Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala misafirlere ikram edilmek üzere tatlı siparişleri verilmeye başlanırken, yetkililer de bayram için şeker, çikolata ve tatlı alışverişi yapacak olan vatandaşlara uyarılarda bulundu. 


Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Aykin; “ merdiven altı üretilen kaçak şeker ve çikolataların tüketilmesinin insan sağlığına zarar verdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bayram yaklaşırken tüketiciye de üreticiye de ciddi görevler düşüyor. Maalesef merdiven altı üretim diye tabir ettiğimiz ismi cismi belli olmayan, glikoz ve şeker maddelerinden üretilen ‘şekerlemeler’, vatandaşlar tarafından fiyatı uygun diye alınıyor. Halbuki ikram için bir kilo yerine yarım kilo, kaliteli ürünler alsalar daha iyi"dedi. 


Erdoğan Aykin; Vatandaşlarımıza tavsiyelerimiz ; "tatlılar mutlaka alan kişinin kendi mahallesindeki bir pastaneden alınmalı. Şeker ve çikolata alınırken de kaliteli ve güvenilir markaların ürünleri tercih edilmeli. Fabrikasyon olan ürünlerde en çok dikkat edilmesi nokta ise son kullanma tarihi. Mutlaka, son kullanma tarihi kontrol edilmeli, eğer geçmiş ise iade edilmeli. Merdiven altından alınan ürünlerde geri iadenin mümkünatı yok. Çünkü ürünü geri götürdüğünüzde aynı satıcıyı bulamazsınız. 


Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Aykin “Ramazan Bayramı’nda hediyelik şekerleme sektörünün büyüklüğü 500 milyon liraya, tonaj büyüklüğü ise 40-45 bin tona ulaşıyor. Vatandaşlarımız sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata, tatlı ve unlu gıda ürünlerini alarak bayramlarını zehir etmemeli. Bütçeden çok sağlığımızı düşünmeliyiz. Çocuklarınız bilmedikleri yerden şekerleme, çikolata, tatlı almasın. Ucuz fiyat, renkli ambalaj gözünüzü boyamasın.”


Editör: TE Bilişim