Niğde Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Murat Yenel, Kasapların Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklik doğrultusunda 1 Temmuz'dan itibaren hazır şekilde, markasız 'kasap sucuk, köfte ve kıyma' satamayacağını söyledi. 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı Et ve Et Ürünleri Tebliği, 13 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve Tebliğ’de kasaplarda markasız kıyma, sucuk ve köfte satışının yasaklanmasına ilişkin hüküm içinse, 1 Temmuz 2015 tarihine kadar bir geçiş süreci tanındığını hatırlatan Yenel, etiketi olmayan ürünlerin yasak olduğunu belirtti. Müşterinin kıyma isteğinin karşılanmasında bu uygulamanın işe yaradığını ancak, köfte ya da sucukta böyle bir imkan bulunmadığına dikkat çeken Başkan Yenel, tebliğe göre, bu ürünler müşterinin yanında hazırlanırsa satılabileceğini kaydederek şunları dedi;

"Müşteri, kasapta köfte için beklemiyor. Ayrıca beşer onar kiloluk hazırlıyoruz. Müşteri bazen 4 köfte istiyor, 4 köfteyi o anda nasıl yapacaksınız? Sucuk için izin belgesi alınmasını ve bir imalathanede markalı üretim yapılmasını şart koşuyor. Bu zorunluluklar, büyük firmaların baskısıyla çıkarıldı. Değişeceğini umuyoruz. Yeni hükümet kurulmasını bekliyoruz. Hükümet kurulduğu an bu konuda kasaplar lehine bir düzenleme olacak. Türkiye genelinde 50 bin kasap esnafı var. Bugüne kadar kimi zehirlemişiz? Bugüne kadar kötü mü yaptık da yasak getirdiniz? Herkesten önce toplum sağlığını önemsiyoruz. Hangi esnaf ayağına kurşun sıkar, müşterisini kaybeder. Bütün ürünlerimiz taze etten, hijyenik ortamlarda üretiliyor" 


Editör: TE Bilişim