İş hayatında takım elbise ve kravat zorunluluğu olan erkekler farkında olmadan ciddi bir tehlike altında yaşıyor…


Özellikle sıkı bağlanan kravatlar, baş ağrısından damar sertliğine, kireçlenmeden gırtlak kanserine kadar birçok ciddi rahatsızlığa neden olabiliyor. Günün en az 8 saatini geçirdiğimiz kapalı ortamdaki iş yerleri çalışanlar için ciddi bir stres kaynağı. Erkeklerin takım elbise ve kravat giymesinin zorunlu olması ise mevcut stresi artıran bir faktör. Özellikle sıkı bağlanan kravatlar erkeklerde baş ağrısı ve konsantrasyon eksikliğine neden olur, gün boyu gevşetilmeden kullanılan kravatlar önemli beyin ve boyun problemlerini beraberinde getirir.

Şah Damarlarında Kireçlenme Felç Nedeni


Vücudumuzdan beyne kan pompalayan damarların verimini azaltarak kan akışını yavaşlatan sıkı kravat; baş ağrısı, baş dönmesi, konsantrasyon eksikliği, dengesizlik, damar sertliği ve hatta gırtlak kanseri gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Uzun yıllar kullanılan sıkı kravatlar boyundaki şah damarlarında kireçlenme ve damar sertliğine neden olur. Bu durum özellikle 70 yaş ve üstü kişilerde felç riskini beraberinde getirir.

Boyundaki Baskı, Gırtlak Kanserini Tetikliyor!


Stresi artıran sıkı kravat kişide çabuk sinirlenme, hoşgörü kaybı ve anksiyeteye neden olur. Böyle kişiler kapalı ortamlarda fazla durmamalıdır. Kravat boyun bölgesinde baskı oluşturur, bu durum gırtlak kanserini tetikler kronik irritasyona sebeptir.

 

Ciddi rahatsızlıkları önlemek için kravat düğüm bölgesi gevşek ve gırtlağa baskı yapmayacak şekilde kullanılmalıdır.

Dr. Mehmet Yavuz

Uzman Nörolog

Editör: TE Bilişim