Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol sonrası 2013 yılında kurulan Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi ile kök hücre nakli bekleyen binlerce hastalara merhem olan Kızılay, hem bağış alıyor hem de kendi personelleriyle projeye destek oluyor. Dünden Bugüne Gündem Gazetesi Sayfa Editörü Mevlüt Kahraman, kök hücre bağışıyla hiç tanımadığı hastaya umut oldu.

112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi 112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi

Nakil olmayı bekleyen bir hasta ile kemik iliklerinin uyumlu olduğunu öğrenen Kahraman, Türk Kızılayı tarafından çağrılarak 2. Doku Uyumu Doğrulama Testi içen yeniden yeni kan örnekleri verdi.

Türk Kızılayı’nın kendisi ile irtibata geçtiğini ve nakil bekleyen bir hastayla kemik iliğinin büyük oranda uyumlu olduğu haberini verdiklerini aktaran Mevlüt Kahraman, “Kök hücremin bir hastaya şifa olacağını bilmek beni son derece mutlu etti. Fakat benim bu duyduğum mutluluk, hasta ve ailesiyle kıyasladığımızda önemsiz. Onların mutluluğu dana önemli, inşallah şifa bulmasını istiyorum. İşlem başarıya ulaşırsa bizim için en büyük mutluluk bu olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim