Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, Niğde’de uçucu maddelerden çocukları korumak için denetimlerin arttığını söyledi.



Niğde’de uçucu madde satan 361 işyerinin tespit edildiğini belirten Öztürk, işyerlerinin satış sırasında gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda uyarıldığını bildirdi.



Çocukların bu zararlı maddelerden korunmak için satıcısından, velisine, öğretmenine kadar tüm topluma büyük görevlerin düştüğünü anlatan Öztürk: “Uçucu madde ihtiva eden ürünlerin 18 yaşından küçüklere satılmasını engellemek, bu ürünlerin insan sağlığına olan olumsuz etkilerini nedeniyle işyerlerinde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak için Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi denetim ekipleri tarafından her gün piyasa denetimleri yapılmaktadır. Yapılan çalışmalarda İl genelinde uçucu madde ihtiva eden ürün satan 48 kırtasiye, 61 nalburiye, 252 bakkal toplam 361 işyeri tespit edilmiştir. Bu işyerlerine Kanun hakkında bilgi verilerek herhangi bir cezai müeyyideyle karşılaşmamaları için satış sırasında gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda uyarılmıştır” diye konuştu.



Öztürk, Uçucu maddelerin zararlarından çocuk ve gençlerin korumak amacıyla yıl boyu denetimler yaptıklarını ve okulların açılması ile birlikte bu denetimlerin arttığına dikkat çekerek: “İl genelinde bulunan tüm kırtasiyeleri ziyaret ederek denetimlerimizi gerçekleştirdik. Çocuklarımızı bu zararlı maddelerden korunmak için satıcısından,velisine, öğretmenine kadar tüm toplumumuza büyük görevler düşmektedir. Uçucu madde ihtiva eden ürünleri ev ve okullarımıza lütfen sokmayalım” dedi.






Editör: TE Bilişim