Türk Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Soner Kırman, “Çalışma hayatında kadınlarımızın sorunları çözülmelidir” dedi.
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında kadın olmanın ayrıcalık sahibi olmak anlamına geldiğini dile getiren Kırman, “ Anne olmanın getirdiği büyük kutsallığa sahip olan kadın, sorumluluk sahibi, ailesine yön veren ve gelecek nesilleri yetiştirendir. Toplum hayatının dinamiği olan kadınlarımız ne yazık ki, şiddet, taciz gibi insanlık dışı davranışlara maruz kalmaktadırlar. Anayasamıza kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın girmesine rağmen bunun sadece metinlerde kalması nedeniyle bu tür olaylarda önlenememekte sürekli artmaktadır. Siyasi irade bu gibi insanlık dışı vahşetlerin önüne geçmek için adım atmalıdır. Aksi takdirde söylenen her söz, yazılan her metin boştur.
Kamuda görev yapan kadınlarımızın sorunları da sürekli artmaktadır. Kadın çalışanlar, erkeklere oranla hasta ve hasta yakınlarının olumsuz yaklaşımlarına, baskılarına ve fiili şiddetlerine daha fazla maruz kalmakta, ağır iş yükü ile baş başa bırakılmaktadırlar. Kadın çalışanlar idari görevlerde erkeklere oranla daha az görevlendirilmekte, İdarenin takdir yetkilerinin kullanımında kadın çalışanların aleyhine keyfi uygulamalar yapılmaktadır. Kadın çalışanların iş ortamından kaynaklanan sorunlarının giderilmesi için idarece gerekli katkı ve kolaylık sağlanmamaktadır. Kadın kamu görevlileri nöbetlerde ulaşım sorunundan, Kreş yetersizliğine kadar birçok sıkıntı ile uğraşmaktadırlar. Bu sıkıntılar aile yaşamlarını da olumsuz etkilemektedir. Kamuda kadın çalışanların talepleri yerine getirilmeli ve sorunları bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Çalışma hayatı ile ilgili mevzuat kadın çalışanların fiziksel ve ruhsal yapılarına uygun olarak düzenlenmelidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bu sorunların çözümü için önemli adımların atılacağı bir gün olmalıdır” dedi.
 
TÜRK KADINI SESİNİ DUYURMALI
 
       8 Mart’ın kadınlar için dayanışmanın birlikte mücadele etmenin adı olduğunu dile getiren Kırman,“Kamuda çalışan kadınlarımızda artık güçlerinin farkına varmalı sorunlarının çözümü için kendileri mücadele ortamında yer almalıdırlar. Türk kadını sesini duyurmalı, düşüncelerini açıklamalı ve çözüm için mücadele etmelidir. Sivil toplumda görev alan kadınlar Türk kadının temsilcisi ve ümididir. Kamuda çalışan bayanların seslerini güçlü olarak duyurabilecekleri örgütlerde hiç şüphesiz ki sendikalardır. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak kadınlarımızı sendikal mücadelemize ortak olmaya çağırıyor ve güçlü ailemizde sorunlarını çözmek için bir arada bulunmalarını istiyoruz. Bugün hizmet kolumuzda görev yapan ebe ve hemşirelerde Türk kadınının zor şartlarda ülkesine ve milletine hizmetinin bir diğer timsalleridirler. Ebe ve hemşirelerimiz her gün sözlü veya fiziksel şiddetin yaşandığı sağlık kurumlarında zor koşullarda hizmet etmektedirler. Kreş, lojman gibi bazı sosyal imkânlardan mahrum bırakılmakta, özellikle kırsal kesimde hizmet üretirken malzeme eksikliği, fiziki mekân yetersizliği gibi sorunlarla uğraşmaktadırlar. Sözleşmeli ebe ve hemşireler ailelerinden ayrı yaşamak zorunda bırakılmışlardır. Sağlık çalışanları olarak ebe ve hemşirelerimizin çektikleri bu sıkıntıların bir an önce çözülmesi en büyük isteğimizdir” diye konuştu. 

 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim