İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğünce ortaklaşa olarak “Okul Kantinlerine Yönelik Özel Hijyen Kuralları Eğitimi” verildi.


Niğde merkez ve ilçelere bağlı okullarda görev yapan okul kantin ve yemekhane işletmecilerine yönelik Kız Meslek Lisesinde 3 gün boyunca düzenlenen toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tuğrul Tıraş, Mühendis Ülkü Erdem, Veteriner Hekim Burak Taş, Tekniker Cihangir Özkan ve yaklaşık 160 işletmeci katıldı. 


Toplantının ilk gününde Mühendis Ülkü Erdem Gıda Mevzuatı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gerekliliği, denetim ve resmi kontrolleri hakkında ayrıntılı bilgiler verirken, ikinci gün Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Tuğba Özsoy Besin zehirlenmeleri, obezite ve kantin genelgesi konularında katılımcıları bilgilendirdi. Üçüncü gün ise Veteriner Hekim Burak Taş Güvenilir Gıda, Gıda Hijyeni, Gıdalarda Muhtemel Tehlikeler, Gıdaların Bozulması ve Bozulma Nedenleri, Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve Zehirlenmeler, Personel ve İşletme Hijyeni, Gıda Maddelerinin Depolanması ve Muhafazası, Gıdaların Servis ve Satışa Hazırlanması konularında bilgiler aktardı. Aynı gün Tekniker Cihangir Özkan da dünyadaki gıda israfı ve “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” hakkında bilgiler verdi.



Editör: TE Bilişim