Akciğer, karaciğer, kolon, mide, bağırsak, pankreas,  lenf, meme, prostat, lösemi ve daha fazlasını duyduğumuz kanserler hayatımızın engel olunamayan bir parçası olmaya devam ediyor. Yapılan istatistikler de gösteriyor ki; kansere her geçen yıl daha fazla kapılıyoruz.

GDO’lu gıdalar, Stres ve Oksijensiz havayla dost olan Kanserin artışı; sağlıksız yaşam koşullarının artışını da işaret ediyor. Hemen hemen herkesin yakınlarında tecrübelendiği ve korku duyduğu Kanser, medyanın en sık yer verdiği konular arasında.

Ajans Press’ten alınan verilere göre ayda ortalama 4 bin kanser haberi okuyoruz…

Ekim ayı verilerine göre en çok konuşulan kanser türü, 1820 haber ile meme kanseri olarak kayıtlara geçti. Nitekim istatistiklere göre en fazla tanı konulan kanser türlerinden biri de meme kanseri.

Erkekler de ise en sık görülen kanser türleri solunum yolları kanserleri olarak açıklanırken, kansere bağlı ölümler ise en sık karaciğer, mide ve akciğer kanserlerinde gerçekleşiyor.

Ölüm oranı diğer kanserlere göre daha düşük olsa da özelikle çocuklarda çok sık görülmesi sebebiyle canımızı yakan Lösemi, medyanın toplum bilincini arttırmaya yönelik yer verdiği yazılarla medyada en yoğun yer alan Kanser türlerinden biri. 

Diğer kanser türlerinden kolon, prostat ve rahim kanserleri de gazete sayfalarında bolca rastlanan kanserler arasında…

Ajans Press’in Ekim ayı verileri incelendiğinde; kansere sebebiyet veren koşullar da sıkça kaleme alınmış gözüküyor; 2 bin 539 haberle Stres konusu, 1656 haberle Depresyon konusu, 349 haberle Ormanların azalması ve betonlaşma konusu gündemdeki yerini sürekli koruyan konulardan bazıları.

Editör: TE Bilişim