Niğde’de kamuda verimliliği arttırmak için İşyeri Egzersizleri projesi başlatıldı.

Niğde’de Gençlik ve Spor Müdürlüğü, kamu kurumlarında masa başında çalışan personelin verimliliğini arttırmak ve kişinin sürekli oturmaktan kaynaklanan rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak için egzersiz programı başlattı.

Profesyonel eğitmenler, kamu çalışanlarına yapmaları gereken 35 basit egzersizi göstererek gün içerisinde uygulamalarını istedi.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kamuda uzun süre oturarak çalışanlar için 35 basit egzersiz hazırladı. Tüm kurumlarda başlatılan eğitimlerde hareketlerin anlatımları ve fotoğraflarının yer aldığı broşürler dağıtılarak çalışanlardan gün içerisinde egzersizleri yapmaları istendi. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı İş Yeri Egzersizleri Projesinin Şpor Şube Müdürü Bülent Özgüven başkanlığında, Basketbol Antrenörleri Aydın Çertel ve Emine Altıntaş ve Spor servis sorumlusu Bahar Yavuz,  kurumları ziyaret ederek personele egzersizleri nasıl yapacaklarını anlattı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden eğitmenler çalışma odalarında egzersizleri uygulamalı olarak anlatarak bel, boyun ya da kol rahatsızlıklarını ortadan kaldırmanın yollarını anlattı. Eğitmenlerin komutlarıyla kamu çalışanları egzersiz yaptı. Projeyle kamu çalışanlarının verimliliğinin artacağını hem de hareketsizliğe bağlı rahatsızlıkların ortadan kaldırılacağını ifade eden Niğde Gençlik ve Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven, kamu çalışanlarının sağlıklı ve dinç çalışabilmeleri için projenin başlatıldığını kaydederek, "Buradaki amaç kamu kurumlarında masa başı çalışan personelin bel, boyun ya da kol rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Bu da işin verimliliğini azaltıyor. Bu doğrultuda yapılan bir proje bu. Uzun süre masa başında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak istiyoruz. Masa başında oturarak, ayağa kalkarak, çıkıp koşmak değil. Oldukları yerde su şişesi, yanındaki kalemi kullanarak yapacakları basit ama insan organizması üzerine etkili hareketleri yaptırmak istiyoruz. Eklem rahatsızlıklarını önlemek, kişinin hareketliliğini sağlamak, bunun yanında kan dolaşımını hızlandırmak istiyoruz" dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise projeyi önemsediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Projeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Çalışanlarımızın sağlığı bizler için çok önemli. Çalışan sağlığı için pek çok bakanlık ortak benzer projeler yürütüyor. Bunların daha da artmasını bekliyoruz. Bu tip çalışmalar, ileride yaşanacak sağlık problemlerinin de önüne geçecek koruyucu önlemlerdir. Uzun süre masa başında ders çalışan, özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için de uygulanması, sağlıklı nesiller yetiştirmek adına önemli."

Eğitimi veren egzersiz uzmanları kamu çalışanlarının 35 basit hareketi gün içerisinde ve oturdukları yerden yapmalarını istedi. Projenin tüm resmi kurumlarda uygulanacağı belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim