53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Nihat Öztürk, oral yolla beslenemeyen, beslenme bozukluğu yaşayan çocuk ve yetişkin hastalara (metabolik hastalığı olan hastalar, kanser hastaları gibi) yazılan bir reçetede sadece tek çeşit aroma ile beslenmekten oldukça muzdarip olduklarını öne sürdü.

 

 

Ecz. Nihat Öztürk, çok çeşitli aroma olmasına rağmen bir tanesini seçmek zorunda bırakıldıklarının altını çizerek; “Şöyleki; bir hastanın reçetesinde 60 adet beslenme solüsyonu yazılmış olsun... Hasta kakaolu, vanılyalı, muzlu, çilekli v.b çeşitleri ve fiyatlari ayni olmasına rağmen günde üç öğün olmak üzere günlerce sadece bir tek çeşit aromalı solüsyonu içebilmektedir” dedi.

 

Birçok sıkıntı ile boğuşan hastalar ve hasta yakınlarının bu ürünlari kendi paraları ile almak zorunda kaldıklarını belirten 53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Öztürk; “Hastalarımız Sosyal Güvenlik Kurumundan bu konuda anlayış beklemektedirler. Yetkililerin bu konuda yardımcı olmasını da biz eczacılar olarak ayrıca bekliyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim