53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Nihat Öztürk, yeni İlaç Takip Sistemi (İTS) yazılımlarının devreye alınacağını, sistemin veri tabanının Sağlık Bakanlığının Ankara lokasyonunda bulunan yeni veri merkezinden hizmet vereceğini söyledi.

Ecz. Nihat Öztürk; “Bu amaçla bugün saat:20.00 ile 29 Haziran 2013 saat:24.00 arasında mevcut çalışan sistemler kapatılarak; tüm verilerin yeni veri sistemine aktarılacak. İlaç Takip Sistemi'nin tüm paydaşları ile hastaların bu kesinti esnasında zarar görmemeleri ve etkilenmemeleri için bazı önlemler alınacak” dedi. 

53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Nihat Öztürk, İlaç Takip Sistemi'nin tüm paydaşları ile hastaların bu kesinti esnasında zarar görmemeleri ve etkilenmemeleri için aşağıda belirtilen işlemleri yapmaları gerektiğini belirtti:

 

* Üretici/İthalatçı Firmalar/Ecza Depoları: Kesinti boyunca herhangi bir şekilde İTS bildirimi yapamayacakları için kesinti süresi içerisinde yapacakları işlemleri önceden öngörüp, kesinti başlamadan İTS bildirimlerini yapmalıdırlar.

* Eczaneler: Kesinti boyunca herhangi bir şekilde İTS bildirimi yapamayacakları için kesinti süresi içerisinde yapacakları; 

* Mal Alım ve Mal İade işlemlerini önceden öngörüp, kesinti başlamadan İTS bildirimlerini yapmalıdırlar.

* Satış işlemi için; SGK’ya yapılan satışlarda Medula Eczane uygulamasının İTS Karekod İşlemleri menüsünden sisteme karekodlarını bildirecekler ve İTS işlemlerini kesinti bittikten sonra yapacaklardır. Dolayısıyla kesinti sonrası İTS bildirim işlemlerinde sıkıntı yaşanmaması    için daha önceden mal alım bildirimi yapmış oldukları ürünleri satmaları önemlidir.

* SGK dışındaki geri ödeme kurumları için kesinti süresince bildirim yapamayacakları için karekodları muhafaza etmeli ve sistem açılınca yapamadıkları bildirimleri yapmalıdırlar.

* Hastaneler: Kesinti boyunca herhangi bir şekilde İTS bildirimi yapamayacakları için kesinti süresi içerisinde yapacakları Mal Alım ve Mal İade işlemlerini önceden öngörüp, kesinti başlamadan İTS bildirimlerini yapmalıdırlar. Sarf bildirimleri için karekodları muhafaza etmeli ve sistem açılınca yapamadıkları bildirimleri yapmalıdırlar.”

 

 

Editör: TE Bilişim