Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada aşının ne kadar kıymetli olduğunu ve bu konuda vatandaşları korona virüs aşısı yaptırmaya davet etti.

 “Toplumun aşılama ve aşı ile önlenebilir hastalıklar konusundaki farkındalığının arttırılması ve bilgilendirilmesi, öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılanma talebinin arttırılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından 24 -30 Nisan 2018 tarihleri arasındaki hafta Aşı Haftası olarak belirlenmiştir “ diyen Niğde İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, geçmişten günümüze 13 ayrı aşı yapıldığını söyledi.

13 ayrı hastalık için 13 ayrı aşı yapıyoruz.

Dursun Koç, açıklamasının devamında;  “ Küçük yaştaki çocuklarımızdan tutun her türlü yaş gruplarını aşılıyoruz. 13 ayrı hastalık için 13 ayrı aşı yapıyoruz ve 3 doz olarak yapıyoruz. Bunun dışında şuan covid aşılarımız 14’üncü aşı olarak sayıldı. Uygulamadığımız kızamık aşısını da sayarsak Dünya üzerinde toplamada 15 hastalığa karşı aşımız mevcut ve bizim ülkemizde en yaygın olanlardan bir tanesidir. Geçmişe tekrar dönüp baktığımızda ise kızamık hastalığı yüzünden binlerce bebek ve çocuklar ölürken, suçiçeği nedeniyle sorunlar yaşanırken ve kızamık geçirdikten sonra engelli kalan çocuklarımız varken artık bunların hiçbirine rastlanmayacak durumdayız.

Dünya üzerinde ciddi bir anlamda çalışmayla yani çiçek hastalığı bir dönem çok tehlikeli bir hastalık iken şuan neredeyse kalmadı denilebilir. Yani aşı aslında bu kadar etkili bir şeydir. Farklı düşüncedeki kişiler sosyal medya hesapları üzerinden aşıya karşı kendi düşüncelerini dile getirebilir. Sonuç olarak milyonlarca insanda kabakulak hastalığı kalmadı bunun nedeni de aşıdır. Bunlar gibi birkaç hastalığa da örnek verilebilir.

Aşı Demek Hastalığı Engellemektir

Günümüzde bazı kişiler aşıya karşı olsalar bile geçmişte görüp artık görmediğimiz hastalıkların sebebi aşıdır. Yani aşı içerisinde o hastalığın antikor hali enjekte edilerek hastalığın vücuda girdiğinde tanıyıp savaşabiliyor. Bu aşı içerisindeki antikorlar zayıflatılmış olarak verildiği için de insan vücuduna bir zararı söz konusu değildir.

İlimizde Aşılama Güzel İlerliyor

Türkiye ve ilimiz aşılama konusunda çok güzel ilerliyor. Niğde’de aşılama üzerinde çok güzel bir yol kaydettik ve aşılamada sayısında da güzel noktalara ilerliyoruz. Aşı olmak toplumsal bir görevdir “dedi.

Karaca, Niğde’nin sağlık alanında 21 yılda geldiği noktayı değerlendirdi Karaca, Niğde’nin sağlık alanında 21 yılda geldiği noktayı değerlendirdi

Editör: TE Bilişim