Niğde Sağlık Müdürlüğünden açıklama; İl Sağlık Müdürlüğünden, Halkımızın Dikkatine!
Niğde Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinde uzun süredir tedavi gören bir hastamız, telefon ile Sağlık Müdürlüğümüzü arayıp tedavisi ile ilgili bazı sorular sormuştur:
Bu hastamızı Sağlık Bakanlığında görevli olduğunu söyleyen bir kişi arayıp tedavisi sırasında kullanılan bir cihazın 200 Tl’den fazla olduğunu ve bu cihazın fiyatının 75 Tl gibi bir miktarının Sağlık Bakanlığı tarafından kendisine geri ödenebileceği bilgisi kendisine verilmiştir. Hasta bu telefon görüşmesi sonucunda söz konusu miktarın ödenmesini Müdürlüğümüzden talep etmiştir. Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımızın hastalardan para talebi karşılığında vermiş olduğu herhangi bir hizmet bulunmamaktadır.
Sağlık Bakanlığımızın veya Sağlık Müdürlüğümüzün uzun süre tedavi gören hastaların tedavisi sırasında kullanılan herhangi bir cihaz veya başka bir materyal ücretini yada bir kısmını ödemesi  gibi bir uygulaması yoktur.  Bu nedenle halkımızın asılsız haberlere ve yetkili olmayan kişilerce yapılan açıklamalara itimat etmemeleri gerekmektedir.
Ayrıca halkımız, evlerine gelerek sağlık personeli olduklarını söyleyip pazarlama yapmak isteyen kişilere karşı daha dikkatli olmalı ve mutlaka sağlık personeli kimlik kartı sormalıdırlar. Şüpheli durumlarda Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünü haberdar etmelidirler.

Editör: TE Bilişim