Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Soner Kırman hizmetli personele memur hakkı verilmesi ile alakalı olarak Hükümet meydanında basın açıklaması yaptı.



Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Soner Kırman burada yaptığı açıklama da ; Yıllardır sorunları görmezden gelinen Hizmetli arkadaşlarımızın talebini dile getirmek adına bugün buradayız.

Uzun yıllardır memurluk görevinde çalıştırılan hizmetli arkadaşlarımız bir gün bile hatırlanmamışlar, çalıştıkları görev anaların ak sütü gibi haklarıdır diye düşünüp çözüm bulunmamıştır. Hizmetliye görev, yetki ve sorumluluk verirken gösterdikleri gayreti iş kadroya gelince unutuvermişlerdir.

Başka kurumlarda hizmetliler memur kadrosuna geçirilirken görmedik, duymadık ve bilmiyoruz diyerek üç maymun oynanmıştır.

23 Bin hizmetli kadro talep ederken göstermelik bir sınav açılmış, 2 bin kadro ilan edilerek adeta çalışanlarla alay edilmiştir.

Söz konusu sınavın eğitimleri Ocak 2012’de yapılmış, sınavı ise tam 9 ay sonra eylül 2012’de gerçekleştirilmiştir. Yani bu kadar kadroyu bile gönüllü olarak vermek istememişler, işi yokuşa sürmüşlerdir.

Fakat Bakanlığın bu tavrına karşı hizmetlilerin bu sınavda gösterdikleri başarı hem takdir edilecek bir durum, hem de bu kadroyu ne kadar istediklerinin göstergesi olmuştur.

Sonuçlara göre 2 Bin olarak ilan edilen VHKİ kadrosuna atanmak için baraj olan 70 puanı 4 Bin 351 personel geçmiştir. Yani 2 Bin 351 hizmetli 70'den fazla puan alarak hak ettiği ve sınavı kazandığı halde kadrosuna kavuşamamıştır. 85 puan alanlar bile kadroya atanama mıştır.

 Kadroya yeterli olduklarını fazlasıyla gösteren ve bunu hak ettiklerini de bu sınavlarla cümle aleme ispat eden hizmetli arkadaşlarımıza yapılan bu muamele her şeyden önce zulümdür.

Hizmetli arkadaşlarımız hiç kimseden dünyaları istememişlerdir. Yıllardır görevlerini yaptıkları, sorumluluklarını aldıkları memurluk kadrosunu talep etmektedirler.

Bu talebe cevap vermeyerek çalışana sırt dönmek ise Bakanlığa yakışmamıştır.

Biz tüm hizmetlilere memurluk kadrosu beklerken, Bakanlığın sınavda yeterliliğini gösterenlerden bile bu hakkı esirgemesi olaya nasıl şaşı baktıklarını da anlatmaya yetmektedir. Bu durum Bakanlığının bir ayıbı olarak hafızalara kazınmıştır.

Sadece Sağlık Bakanlığı’nda değil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve üniversite hastaneleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıklar da dahil olmak üzere tüm kamu kurumlarında hizmetli kadroları kaldırılmalı, çalışanlar memur yapılmalıdır.

Lisans diploması olan yüksek lisansını yapan hizmetli arkadaşlarımız var. Artık sırtlarında kambur olan bu hizmetli kadrosundan kurtarılmalıdırlar. Yıllarca çektirilen eziyete bir son verilmelidir.

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan 107 bin kamu çalışanı sevindirilmelidir. Düşük maaş, düşük kadro, emeklilikte sıkıntı gibi dertlerden artık kurtarılmalıdırlar.

Türk Sağlık-Sen olarak bu talebimizi Sayın Başbakana da bir mektup göndererek ilettik.  Bugünkü, eylemimizde de bu kamburlardan hizmetlileri kurtarın diyoruz. Umarım bütün kamuyu saran bu feryad artık siyasilerinde kulağına gider ve çözüm için bir adım atarlar." dedi. 


Editör: TE Bilişim