İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Harun Yardımcı 2020 -2021 yılları sağlık verilerini paylaştı. 2020 yılında 11 aylık süreçte Birinci Basamak Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında toplam 1 milyon 430 bin 770 poliklinik muayenesi yapıldığını, 2021 yılının aynı döneminde ise 1 milyon 482 bin 993 poliklinik muayenesi yapıldığını bildirdi. 2020 yılında 11 aylık süreçte İl Ambulans Servisine bağlı 112 İstasyonlarınca il dışına ambulans ile 606 hasta nakledildiğini, 2021 yılında aynı dönemde 623 hastanın il dışına nakledildiğini söyledi.


SAĞLIK HİZMETLERİ ERTELENEMEZ, GECİKTİRİLEMEZ
Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Harun Yardımcı sağlık hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi; ‘Sağlık hizmetlerinin temel amacı; kişi, aile ve toplumların sağlıklarının korunması, geliştirilmesi, hasta olanların tedavi edilmesi ve tedavi edilenlerin geri kalan yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürebilmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüzce sağlık hizmetlerinin ertelenemez ve geciktirilemez olduğu bilinci ile en kısa sürede ve en iyi şekilde sağlık hizmeti verilmesi hedeflenmekte, bu doğrultuda çalışılmaya devam edilmektedir dedi.


SAĞLIKÇILAR KAHRAMAN ELLERDİR
Sağlık hizmetlerinde görev yapan personelimiz en çaresiz zamanda çare olup çaresizlere uzanan kahraman ellerdir. Önceden planlanamayan, tahmin edilemeyen, zaman kaybetmeksizin anında acil tıbbi müdahaleyi gerektiren, gecikilmesinde ise telafisi güç ve imkânsız zararların doğmasına neden olan insan hayatı ile doğrudan ilişkili hizmetin yürütülmesi esnasında maalesef birçok güçlük ile karşılaşılmaktadır. Dünyamızı ve ülkemizi tehdit eden covid-19 salgını sürecinde ilimizde sağlık teşkilatı olarak; Aile Sağlığı Merkezleri, Hastaneler, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve diğer sağlık kurum ve kuruluşlarımızda tüm vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye devam etmekteyiz dedi.

Niğde’ye 11 doktor ataması yapıldı Niğde’ye 11 doktor ataması yapıldı


POLİKLİNİKLERDE 1 BUÇUK MİLYON MUAYENE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
2020 yılı ilk 11 aylık süreçte Birinci Basamak Sağlık Kurum ve Kuruluşlarımızda toplam 1.430.770 poliklinik muayene yapılmış, buna karşın 2021 yılı aynı dönemde 1.482.993 poliklinik muayene yapılmıştır. Yine 2020 yılı ilk 11 aylık süreçte İkinci Basamak Sağlık Kurum ve Kuruluşlarımızda toplam 1.497.498 poliklinik muayene yapılmış, buna karşın 2021 yılı aynı dönemde 1.703.221 poliklinik muayene yapılmıştır. 2020 yılı ilk 11 aylık süreçte İl Ambulans Servisine bağlı 112 İstasyonlarımızca toplam 40.815 vakaya müdahale edilmiş, buna karşın 2021 yılı aynı dönemde 42.564 vakaya müdahale edilmiştir. Yine 2020 yılı ilk 11 aylık süreçte İl Ambulans Servisine bağlı 112 İstasyonlarımızca Ambulans ile il dışına 606 hasta nakledilmiş, 2021 yılı aynı dönemde 623 hasta il dışına nakledilmiştir.


ERTELENEN SAĞLIK HİZMETLERİNDE YOĞUNLUK VAR
İlimizde gerek covid-19 salgını gerekse dönemsel ve mevsimsel bazı şikâyetlerin artması ayrıca vatandaşlarımızca pandemi dolayısıyla ertelenen sağlık problemlerinden mütevellit hâlihazırda bazı sağlık kurum ve kuruluşlarımızda yoğunluk yaşanmaktadır. Buna mukabil gün içerisinde hastaneye gitme fırsatı bulamayan ve randevu alamayan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacı ile Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hafta içi 16:30/18:30 saatler arası Göz Hastalıkları, Kardiyoloji ile Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve hastalıkları branşlarında “Mesai Dışı Poliklinik Hizmeti” verilmeye başlanmıştır dedi.


YENİ HEKİM KURALARI AÇILDI
Sağlık camiamız her zaman olduğu gibi covid-19 ile mücadele sürecinde de canhıraş bir gayret içinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmaktadır. Bizler tüm sağlık personelimiz ile beraber, halkımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle pandemi sürecinde mücadele eden sağlık ordumuzun güçlendirilmesi temel hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Bu minvalde Sağlık Bakanlığımızca 102. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında, ilimiz Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesine: İç Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Radyoloji, Acil Tıp, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Hematoloji ve Tıbbi Mikrobiyoloji branşlarında, Bor Devlet Hastanesine: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşında ve Çiftlik Devlet Hastanesine: Pratisyen Hekim ve Kadın Doğum branşında hekim kurası açılmıştır dedi.

Editör: TE Bilişim