Niğde’de eczanelerin açılış ve kapanış saatleri değişti! Niğde’de eczanelerin açılış ve kapanış saatleri değişti!

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulu hızlandırılırmış eğitimle birlikte ilk mezunlarını verdi. Hastanede düzenlenen törenle 14 diyabet okulu mezunlarına diplomaları takdim edilirken, diyabet eğitimlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların hastane poliklinikleri 2. kat diyabet birimine başvurmaları gerekmektedir.

Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulu; Başhekim Yardımcısı Dahiliye Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kader Zeybek Aydoğan, Dahiliye Uzmanı Dr. Fatma Gür Hatip, Endokrin Uzmanı Dr. Çağatay Emir Önder, Diyetisyen Ayşe Büşra Kaygısız, Psikolog Ayşegül Özten, Fizyoterapist Murat Çevik ve Diyabet Hemşiresi Funda Ünal tarafından 'Diyabette Genel Bilgiler ve Tedavi/Fiziksel Aktivite ve Egzersiz, Tıbbi Beslenme Tedavisi ve İnsülin Uygulama ile ilgili pratik bilgiler ve Ayak Bakımı konularında bilgilendirildi.

Konuşmacıların eğitim sunumlarının ardından soru-cevap şeklinde devam eden eğitimin sonunda Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Yakup Çetinkaya ve hastane yönetimi tarafından katılımcılarına diplomaları verildi ve katılımcılarca bir hatıra fotoğrafı da çekildi.

Konuyla İlgili Hastane Başhekimimiz Uzm. Dr. Yakup Çetinkaya; ‘’Bakanlığımızın uygulamaya başlattığı ve hastanemizde de alanında uzman personel tarafından verilen eğitimden hastalarımız ücretsiz faydalanmaktadırlar. Diyabetlilere sağlık hizmeti sunmanın yanında günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar, gündelik sorunların çözümünde destek ve diyabet ile birlikte daha kolay ve sağlıklı bir yaşam sağlamak amacıyla yenilenen diyabet polikliniğimiz içinde diyabet okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hastanemizin poliklinik 2. kat diyabet birimine başvurmaları gerekmektedir. Eğitimi düzenleyen, planlayan emeği olan tüm personelimize teşekkür ederim’’ dedi.

Editör: TE Bilişim