Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Koordinatörlüğü planlamasıyla hastaneye ilk defa atanan personellere ve hastanede çalışan personellere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Niğde’de İnme Merkezi Hasta Kabulüne Başladı Niğde’de İnme Merkezi Hasta Kabulüne Başladı

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı ve Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşyeri Hekimi Dr. Oğuz Demirtaş'ın eğitimci olarak katıldığı “Genel Konuları, Sağlık Konuları ve Teknik Konuları" kapsayan İSG eğitimi eğitim sonu testi ile tamamlandı. İşyeri Hekimi Dr. Oğuz Demirtaş Sağlık konularında (Meslek hastalıklarının sebepleri, Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve ilkyardım) bilgiler verdi.

İş Güvenliği Uzmanı tarafından verilen eğitimde, iş kazalarının büyük oranda önlenebileceğinin temel iş güvenliği, kişisel koruyucu donanımlar, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve benzeri konularda bilgiler verdi. Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliği konusu ile ilgili örnekler, sunumlar ile desteklenerek anlatıldı.

Editör: TE Bilişim