Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın, Niğde’de yayın yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek Hastanenin 2019 yılı değerlendirmesini yaptı. Günaydın 2019 yılında hastanede ayakta acilde dahil olmak üzere toplam 1 milyon 460 bin 680 hastanın muayenesi yapıldığını söyledi. 

BİR YILDA 1,5 MİLYON HASTAYA HİZMET VERİLDİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç'un da bulunduğu değerlendirme toplantısına hastane yönetimi de katıldı. Toplantıda Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın; “ hastanemizde 2019 yılı içerisinde Ayaktan Muayene Sayısı (Acil Dahil) 1 milyon 460 bin 680 kişi muayene yapıldı. Hastanemiz içerisinde acil muayene sayısı 392 bin 255, Yatan Hasta Sayısı 45 bin 166 olmak üzere 2019 yılında hastanemizde 25 bin 135 ameliyat yapıldığını belirtti.

Hastaneden birçok ameliyat ve operasyonların yapıldığını ifade eden Günaydın, hastaneden sevklerin çok aza indirildiğini belirtti. Günaydın ayrıca hastanede yeni alınan cihazların hizmetine girdiğini ve Niğdeli hayırsever birçok vatandaşın hastaneye cihaz alımı yaparak bağışta bulunduğunu ve en çok mutlu eden şeyin ise Niğdeli hayırseverlerimizdir. Birçok tıbbi cihaz alımlarında büyük destek sağladıklarını ifade etti.

24 SAAT 780 PERSONELLE HİZMET VERİLİYOR

Hastanede profesör olarak 1 tane doktorun görev yaptığını ifade eden Günaydın; “ hastanemizde 100 tane Uzman Tabip, 31 tabip, Dr. Öğretim görevlisi sayımız 30 ve Doçent olarak da 6 doktor görev yapıyor. Öte yandan 411 Hemşire, 106 Ebe, Toplum sağlığı teknisyeni 47, ilk ve acil yardım teknisyeni 28, laboratuvar teknisyeni 46, Laboratuvar teknikeri 9, Anestezi teknikeri ve teknisyeni olarak 28, Röntgen teknikeri ve teknisyeni 35, tıbbı sekreter 40, ortopedi teknisyeni ve teknikeri 2, Odyometri Teknikeri ve teknisyeni 4, Diyaliz Teknikeri ve Teknisyeni 4, İlk ve Acil Yardım teknikeri 6, Diğer tekniker kadrolar 14 olmak üzere 780 personelle hastalarımıza hizmet vermekteyiz” dedi.

BİR ÇOK BÖLÜM YENİLENDİ

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2019 yılı içerisinde neler yapıldığını belirten Başhekim Günaydın, “ Acil yenilendi, hastanede bulunan lavabolar yenilendi, sağlık kurulu yenilenmesi yapıldı, Yeni Cep kan alma merkezi kuruldu, Yemekhane yenilendi, Çocuk Yoğun Bakım yenilenmesi yapıldı, Yeni Doğum yoğun bakım bölümleri yenilendi, Acil Triyaj yenilenmesi yapıldı, Adli Tıp poliklinikleri yenilendi,  Anestezi Polikliniği, Yeni Doğan İşitme Tarama Yenilenmesi, Anne Oteli Yenilenmesinin yanı sıra okuma yazma bilmeyenler için hastanemiz içerisine MHRS Birimi kuruldu” diye konuştu.

YENİ CİHAZLAR ALINDI

Hastaneye bağış yoluyla ve normal yollarla alınan cihazlar hakkında da bilgiler veren Başhekim Günaydın; “ 2019 yılı içerisinde Bağış yöntemiyle hastanemize 1 milyon değerinde 250 adet infüzyon pompa cihazı alımını yaparak set bağımlılığından kurtulduk. Yıllık 1 Milyon 400 bin TL’nin üzerinde tasarruf sağladık. Patoloji Cihazı Alımını Yaparak İl Dışı Sevkleri Önledik.  Öte yandan hastanemiz Ameliyat hanesine  Bipolar Koterizasyon Cihazı, Book Walter Ekartör Seti, Hemoroid Lazer Cihazı, Laporaskopik Başlangıç Seti, Mini Pertükan Seti, Ortopedi Motoru, Kalp Damar Cerrahi Transdermal Varis Lazer Cihazı, EMG (Elektronöromyografi) Cihazı , 4D Ultrasyon Cihazı, Kolposkopi Cihazı aldık. Bunların yanı sıra Hastanemiz bünyesine Optik Biyometri Cihazı, Ultrason Cihazı BTL Premium, Nmes Cihazı alındığını söyledi.

400 YATAKLI YENİ EK HİZMET BİNASINA BAŞLANACAK

2020 Yılı Yapılması Planlanan Projeler hakkında açıklamalarda bulunan Günaydın; “ acil servisimizin girişinin karşısında bulunan otoparka 400 Yataklı Ek Bina İnşaatımız bu yıl içerisinde başlanacak Ameliyathane Tadilatı yapılacak, 20 Yataklı Yoğun Bakım Yapılması planlandığını açıkladı.

Editör: TE Bilişim