NİĞDE'de 5 aylık hamile Ü.K.'ya, kontrol için gittiği Niğde Devlet Hastanesi'nde, kan testi sonuçlarına göre AIDS hastalığına neden alan HIV virüsü taşıdığının söylenmesi az daha aile faciasına neden oluyordu.


Niğde merkezde yaşayan 5 aylık hamile Ü.K., Dr. Doğan Baran Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde kontrol için gitti. İddiaya göre Ü.K., 12 Eylül Perşembe günü doktorun kendisinden istediği kan testlerini yaptırdı. 17 Eylül'de tahlillere bakan doktor, "Sen AIDS virüsü taşıyorsun. Bu hastalık eşinden bulaşmış olabilir, kocan ne iş yapıyor?" diye sordu. Doktorun sözleri karşısında şoke olan kadın, eve giderek eşiyle tartışmaya başladı. Eşler boşanma derecine gelecek şekilde tartışırken, koca M.K. aynı gün Eliza testi için kan verdi. Eşi de kan testinin yeniden kontrol edilmesini istedi. Aynı hastanede yapılan ikinci testlerde çiftin AIDS virüsü taşımadıkları ortaya çıktı.


'EŞİMLE BİRBİRİMİZDEN ŞÜPHELENDİK''

Doktorun tahlil sonuçlarını açıklamasıyla dünyasının karadığını belirten Ü.K. şunları anlattı:

"5 aylık hamileyim. Doktor, AIDS hastası olduğumu söyleyince çocuğumun da aynı hastalığı taşıyacağını öğrendim. Bu hastalığın tedavisinin olmadığını öğrendiğimde ise neye uğradığımı şaşırdım. Eşimle tartıştık, birbirimizden şüphelendik. Boşanmayı bile düşündük.



















Editör: TE Bilişim