Yorum; Selim GÖKEL

 
Geçtiğimiz  yıl  sağlık çalışanlarının banka promosyon  ihalesi sonrasında  KESK’e bağlı SES Sendikası Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız  promosyon ihalesinde yanlışlar yapıldığını,  bazı çalışanların promosyon alamadığını belirten basın açıklamasını Borhaber.net sitemizde yayınlamıştık.

Ardından Memur-Sen’e bağlı Niğde Sağlık-Sen açıklama yaptı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği konu ile ilgili açıklama gönderdi.  SES’in tepkisi haklı bulundu ve promosyon alamayan sağlık çalışanlarına promosyon ödendi.

Bu tartışmalar sırasında bu açıklamaları ardı ardına yayınladık, noktasına dahi dokunmadan,  bütün sendikaların açıklamalarını yayınladık.

Sitemizde yer alan bu tartışmalar sonunda, Niğde Sağlık-Sen Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal, Borhaber.net sitemizi ve SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız’ı şikayet etti.  Sanık olarak sitemiz sahibi Burcu ÇOPUR bir çok kere mahkemeye katıldı.

Yaklaşık 1 yıl süren dava sonunda, Niğde 5. Asliye Ceza  Mahkemesi  Borhaber.net hakkında ve SES Temsilcisi Yılmaz Yıldız hakkında  ayrı ayrı beraat kararı verdi. Geçtiğimiz hafta beraat kararı elimize ulaştı. 

Niğde Sağlık-Sen Temsilcisi Rıdvan Yeşildal,  Borhaber.net sitemizi olayın tarafı olmadığı halde sanık olarak Mahkemeye vermişti.  Adalete güveniyorduk nitekim  beraat ettik, ama çok vaktimiz çalındı.  Bu durumun “Aba altından sopa” olduğunu da biliyorduk. 

Ama aşağıda haberi okuyacaksınız, “mahkeme kadıya mülk değil” miş…  Oysa, tam ortaya karpuz kesmek üzereydik... 

Mahkeme sürecinde, Borhaber.net sitemize,  SES Sendikası  tarafından  ısrarla savunma avukatı  sağlamak isteyen,  sitemize gönderdiği açıklamaların arkasında dimdik duran  SES Niğde Temsilcisi Yılmaz YILDIZ’a,

Yine Mahkeme sürecinde,  takip ve tavsiyeler konusunda sitemize yardımcı olan, Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek’e ,

Borhaber.net olarak Teşekkürlerimizi iletiyoruz…

*** 

KONU İLE İLGİLİ HABER DE ŞÖYLE…

Niğde Sağlık-Sen Başkanı Rıdavan YEŞİLDAL, Niğde Diş Hastanesi İdari Mali İşler Müdürlüğü görevinden Rıdvan Yeşildal ile birlikte Şube Yönetiminde görev yapan Ergün Özcan'da Niğde Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürlüğü görevinden alındığı gelen bilgiler arasında. 



Daha önceden Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Emirhan Yardan'ın görevinden alınarak yerine Dr. Hakan Bayraktar getirilmiş ve değişimin başladığı sinyalleri verilmiştir.



Çeşitli kaynaklara göre Niğde Sağlık-Sen Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal ve Ergün Özcan'ın Müdürlük görevlerinden alınmalarının arkasında paralel yapıya karşı yürütülen mücadele olduğu ifade edilmekte. 



Gelen bilgiler arasında Sağlık-Sen Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal'ın görevden alınmasına engellemek olmak için Sağlık-Sen'in Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı ile yoğun görüşmeler yaptığı ancak Bakanlık Yönetiminin bu konuda taviz vermediği belirtilmekte.



Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal ve Ergün Özcan 09/10/2014 tarihinde akşam saatlerinde ayrıldığı ifade edilmekte. Niğde Sağlık-Sen Şube Yönetiminin bu hafta sonu olağan kongresi yapılacağı gelen bilgiler arasında.    

 

Rıdvan Yeşildal Güven Tazeledi... Haberimiz için TIKLAYIN

 

Kaynak: http://www.bolgahaber.com/ozel-haber/nigde-saglik-sen-il-baskani-ridvan-yesildal-gorevinden-alindi-h49.html#ixzz3GLEdBqos

Editör: TE Bilişim