İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun yaptığı basın açıklamasında; "Geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen Covid-19 aşıları Niğde’de olduğu gibi yurt genelinde hazırlanan liste ile öncelikli olarak hastane çalışanları diğer sağlık çalışanları, eczacılar, sağlık sektöründeki güvenlik görevlilerine yapılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı, Devlet Bakanları, Siyasi parti liderleri ülkemizin diğer yöneticileri, eczacı yada sağlıkçı bir çok milletvekili ve özel kişiler, ilk aşı olanlar arasında yer aldı. Fakat bu listede tüm meslekler ile sürekli temas içerisinde bulunan, zaman zaman oldukça zorlu koşullarda hayatın her anını haberleştiren, toplumun doğru haber alma hakkını sağlayan, sürekli etkileşim içerisinde bulunan gazeteciler ve basın mensupları unutuldu. Unutmayalım ki; Niğde’de dahi bazı basın emekçilerinin de  koronavirüse yakalandığını da hatırlatmak isteriz.


Bakanlık tarafından ilimizde ve ülkemizde aşılamanın nasıl yapılacağı ile ilgili bir takvim açıklandı. Takvimde, kritik yaş grupları, kritik görevlerdeki çalışanlar, sağlıkçılar, sağlık sektöründe görev yapan diğer personeller, güvenlik güçleri, kamuda belirlenen görevliler, zabıta, cezaevleri, gıda sektörü, öğretmenler, taşımacılar, özel sektörde kritik görevde bulunanlar gibi birçok meslek yer alırken, basın emekçilerini bu tabloda göremedik.


Bu süreçte kamuoyu gündemini tutan, akla gelen gelmeyen her alanda ve sektörle iletişim ve etkileşimde olan, devamında ise birbirleri ile oldukça etkileşimde kalan, kısacası hayatın her aşamasında gerek sahada gerek büroda görev yapan gazetecilerde bu önceki listesine alınmalıdır. Kovid-19 pandemisi süresince birçok gazeteci ve basın çalışanı bu virüse yakalanmış ve tedavi edilmek zorunda kalmıştır. Görüldüğü üzere basın camiası, gazeteciler, gazete çalışanları, Haber ajans temsilcileri gibi farklı alanlarda görev yapan basın mensupları bu zincirin önemli bir halkası olmasından dolayı Covid-19 aşılarından faydalanmaları önemli bir adım olacaktır.  Bu hassasiyetle bizlerde yerelde ve genelde tüm yetkililere sesleniyoruz! Madem basın toplumun gözü kulağı onlara iyi bakmak, sağlıklarını düşünmek, görmeye ve duymaya devam etmek için bu konuya hassasiyet göstermek hepimizin görevidir." dedi. 


 

Editör: TE Bilişim